Måndagen den 11 november

Då den här gamla dagboken har blivit så väldigt full med inlägg och tar en hel evighet att ladda då det ska läggas in nya inlägg (en av anledningarna till att det mestadels har uppdaterats på vår Facebooksida på sistone) arkiverar vi nu det här lite längre ner på sidan och startar en ny nyhetssida. Vi ses där!

Onsdag 4 november

I senaste numret av tidningen Hästfocus finns en stor artikel om min bok "Sitsträning i praktiken". Det firar vi med att ha nedsatt pris på boken under hela november, passa på att julklappshandla!

Igår startade Alfas Francais på Axevalla och blev trea, imorgon startar Alfas Gold på Bergsåker och dagen efter det är det dags för Alfas Dimitri som startar på Romme.

Lördag 10 oktober

Wieeehoooo!!! SM-seger och svensk rekord blev facit idag.
Vi är så glad och stolta över da Vinci och hans makalösa prestationer.

Lördag 10 oktober

Nu är det oliiiidligt spännande. Alfas da Vinci startar i SM idag, med 500 000kr i förstapris. Efter segern på Vincennes häromsistens är förväntningarna självklart höga, även om distansen är i kortaste laget.

Söndag 23 augusti

Nu finns Virres hästskulpturer att köpa även i webshopen. Välkomna in! Som förut går de även att köpa här på plats och eftersom vi då slipper frakten är priset 150kr billigare per skulptur när du handlar här på Alfa Stuteri.

Söndag 14 juni

I fredags vann Alfas Farao på Visbytravet på ett mycket övertygande sätt.
Idag håller vi tummarna för Alfas da Vinci som startar i Norge.
Nya bilder på åringarna finns utlagda i Åringarnas album.

Onsdag 27 maj

Fölens album är uppdaterat med lite nya bilder.

Tisdag 26 maj

Idag fyller världens bästa Alde tolv år, grattis till henne!

På lördag blir det spännande som attan, då Alfas da Vinci för andra gången ska starta i Harper Hanovers lopp. Håll tummarna är ni snälla!

Fredag 15 maj

I tidningen Islandshästen som kom ut i dag finns det en artikel på två uppslag som handlar om Virres bok "Sitsträning i praktiken".
Det firar vi med att sälja den för ett specialpris i två veckor framöver, passa på att gå in i vår webbutik och beställa ditt exemplar!

Söndag 10 maj

Alfas da Vinci!
Idag var han tillbaka i gammal god form och vann överlägset i Summer meeting stayerserien i Köpenhamn.
Det gick också bra för Monster Drive idag, han blev trea i Copenhagen Open.

Igår startade Alfas Evita i Kalmar och tog en fjärdeplats som gav mersmak. 

Hillary Clinton är nu hemma igen efter att ha blivit seminerad med Orlando Vici. Om några dagar är det dags för Livi Champagne att åka till seminstationen för att göra detsamma.

Kvar att föla är Etta Extra. Hon är nu sexton dagar över tiden. Igår och idag har man kunnat se att slemproppen håller på att släppa, så förhoppningsvis är det snart dags nu.

Onsdag 6 maj

Nu har vi fem uppfödningar som är startanmälda. Först ut är Ålandsbaserade Alfas Gazpacho som ska starta på Romme på fredag.
På lördag startar Alfas Genie och Alfas Evita på Kalmartravet​ och Alfas Farao på Mantorp.
Slutligen ska Alfas da Vinci starta på Charlottenlund i Danmark på söndag.

Fredag 1 maj

Igår var det dags för säsongens tredje fölning. Tyvärr gick ungefär allt fel som kunde det. Kewpies föl låg i två fellägen, varav bara ett gick att rätta. Vi tvingades avliva Kewpie utan att ha kunnat få ut fölet.


Hennes avkommor hedrade henne idag, genom seger för Monster Drive och ett godkänt premielopp för Alfas Ice Man.

Vila i frid Kewpie.

Söndag 26 april

Da Vinci hamnade på en fjärdeplats i Olympiatravstayern igår. Han gjorde en fin prestation, men skulle nog ha behövt gå ut lite tidigare än vad han gjorde.
Etta Extra och Kewpie har börjat fylla i sina juver och förhoppningsvis har vi snart fått även de två sista fölen för i år.

Lördag 25 april

I torsdags hade vi två uppfödningar till start på Kalmartravet vilket resulterade i en vinst för Alfas Genie som ledde från start till mål och Alfas Evita slutade på en sjätteplats.

Idag håller vi alla tummar för Alfas da Vinci som går ut i sitt första stayerlopp för året, nämligen Olympiatravstayern, vilket han vann i fjol.

Tisdag 21 april

Nu är det lite starter på gång bland våra uppfödningar igen.
På torsdag startar Alfas Genie och vår egentränade Alfas Evita på Kalmartravet.
Evita har känts riktigt fin i de senaste jobben, så starten på fredag känns spännande.

På lördag är det dags för  årets första V-75 för Alfas da Vinci, som då går ut i Olympiatravstayern.

Som de flesta nog vet vid det här laget är vi ytterst noggranna med att ge våra föl den absolut bästa starten i livet som är möjligt, vilket bland annat har fått oss att driva råmjölksprojektet.

Nu har vi hittat en ny produkt som vi gärna vill tipsa om, det är råmjölk i pastaform som man ger fölet med en spruta i munnen i de fall då stoets råmjölk inte är tillräckligt bra eller finns i tillräcklig mängd, helt enkelt en mycket bra sak att ha tillgänglig i sin fölväska.

FoalGard heter det och finns att köpa hos Hunden & Herden.

Måndag 20 april

Igår den 19/4 fick Champis äntligen sitt föl.
Det blev ett stort stoföl som ännu inte är döpt. Hon ska heta något på K och namnet ska helst ha någon anknytning till kungar, presidenter eller liknande.

Torsdag 16 april

Vi har inte fått några fler föl ännu, fast att Champis har sett ut som om hon är färdig för fölning i en vecka nu.
Kewpie har idag börjat fylla lite juver, så idag ska hennes box skuras ren inför fölning. Däremot väntar vi med att halma upp bädden tills hon har fyllt juvren ordentligt.

Hillans föl Kennedy blir bara vackrare för varje dag som går, han är en riktig blänkare.

Idag är det då dags för tre av våra uppfödningar plus Monster Drive att starta på Kalmartravet. Håll tummarna!

Tisdag 14 april

Hillary Clintons föl har blivit döpt till Alfas Kennedy.
Idag är han en vecka gammal och några dagsfärska bilder har lagts upp i albumet Våra föl.
Ikväll håller vi tummarna för Kennedys storebror Alfas da Vinci, som startar på Jägersro.

På torsdag på Kalmartravet startar ytterligare två bröder, nämligen Alfas Heureka som gör sin andra start i livet, samt Alfas Farao. Heurekas möter sin kullsyster Alfas Hot Soup som gör sin debut.

Onsdag 8 april

Igår föddes årets första föl här på Alfas Stuteri.
Det var Hillary Clinton som fick en fuxfärgad helbror till Alfas da Vinci.
Näst på tur är egentligen Kewpie, men just nu ser det ut som om Livi Champagne kommer att smita före i kön.

Den 14/4 startar Alfas da Vinci på Jägersro.

Onsdag 31 december

2014 är snart slut och vilket år det har varit!
För oss som uppfödare är det oöverträffat, med strax över 1,6 miljoner intjänat av våra uppfödningar och femton segrar totalt under året. Att Alfas da Vinci fått starta i storlopp och tävla i Frankrike är stort för oss och dagen på Solvalla med start i Harper Hanovers kommer vi inte att glömma i första taget.Häromdagen visades ett  inslag om da Vincis duktiga skötare  på V75 och hela familjen Fermskog satt med tårar i ögonen. Så töntiga är vi!

Både da Vinci och hans lillebror Farao ägnar sig just nu åt vinterträning. Det gör säkert flera andra av våra uppfödningar också, men vi har inte lika bra koll på alla.

Evita har vi tränat tungt med i höst och häromdagen var det meningen att hon skulle göra sin första start efter den träningsperioden. Av det blev intet, för hon fick korsförlamning efter värmningen. Som tur är kunde hon snabbt få hjälp med smärtlindring och B-vitamin  av banveterinären och hon verkar åter vara helt som vanligt. Nu håller vi bara tummarna för att hon inte har tagit så stor skada av detta. Innan korsförlamningen hade vi ganska stora förhoppningar på att det nu skulle kunna släppa lite för henne, hon har tränat bra och gjorde ett positivt provlopp i Kalmar den 17:e.Årets fölsäsong gick i princip utan problem, med lätta fölningar, bra råmjölk, pigga och rättställda fölungar. Vad mer kan man begära? Samtliga fyra ston som betäcktes om är dräktiga och mår bra. Etta Extras fölning var lite extra känslosam för oss, eftersom hon själv är uppfödd här som moderlös fölunge med allt vad det innebär. Hon har visat sig vara en förstklassig mamma så här långt. Hur väl hennes föl presterar får ju framtiden utvisa, men årets Orlando Vici-unge kan vi iallafall inte klaga på exteriört.Stackars Etta själv har dock haft lite oflyt på sista tiden. Hon har kombinerat hovböld, rejäl mugg och en avbruten sporre, allt på samma ben. Hon blev dessutom halt (inte så konstigt) när allt detta hände, men i samma veva som det dessutom blev knöggligt i hagen, så först var jag rädd för att hon dessutom hade fått en hovbensfraktur. En röntgen kunde lugna oss på den fronten, så skönt det är att ha en veterinär med portabel röntgenutrustning! 

Som väl är mår Etta bra nu. Muggen har läkt ut och jag hoppas att det inte blossar upp nu när det blir plusgrader och gissningsvis lera igen.

En annan sak vi kommer att minnas från det här året är att det är året då vår äldsta dotter hoppade ner från studsmattan och bröt armen. Om två dagar har det gått tre månader  sedan olyckan och då äntligen har hon fått lov av läkare och sjukgymnast att få börja rida igen. Väntan har varit svår, för både barn och Superponnyn tror jag. Superponnyn passade i och för sig på att skada sig också under den här perioden, med en lindrig fläkskada i hagen. Det är ju ändå ganska väluppfostrat av ponnyn  i fråga kan man tycka, att förlägga skadorna till samma period som hennes matte är konvalescent.

Vi har haft en lugn och stilla julhelg, där den mest uppskattade julklappen var den hemma tillverkade leksakssulkyn med tillhörande sele, träns och kusk som ungarna fick till sina leksakshästar.Hästarna står nu i sina boxar, i vanlig ordning inplockade lite extra tidigt när det är nyårsafton. Det är rätt dimmigt här i Marhult idag, vilket förhoppningsvis innebär att folk tar det lugnt med raketskjutandet.

Imorgon vaknar vi upp till ett nytt år. Planen inför 2015 (2016 höll jag på att skriva, snacka om att gå händelserna i förväg) är att fortsätta på den inslagna vägen. De fyra ston som nu är dräktiga ska betäckas om förutsatt att allt går som det ska. Huruvida Evita ska betäckas i år eller inte beror på hur hon tränar och tävlar framöver. Först och främst gäller det att få svar på hur korsförlamningen har påverkat henne.

Den kommande fölsäsningen kommer nog att bli kort men intensiv, samtliga ston är beräknade att föla i april. Stona är dräktiga med Orlando Vici och Gift Kronos. Vad vi ska betäcka med i år har vi däremot inte alls bestämt ännu.
Nu ska vi käka oxfilé, Gott Nytt Uppfödarår på er där ute!

Torsdag 30 oktober

Da Vinci tog en icke föraktlig andraplats på Vincennes vid sin förra start. Planen är att även nästa start ska bli i Frankrike, om ett par veckor.

Alfas Etoile har gjort sin tredje start. Den här gången blev hon tvåa och sänkte sitt rekord med ett par sekunder. Hon ser fortfarande inte ut som om hon anstränger sig nämnvärt, så det lär finnas en hel del utveckling kvar i henne.

Genie såg fin ut i sin start senast, men galopperade tyvärr bort sig. Hon startar igen på Kalmartravet imorgon.

Dimitri har också startat, tyvärr utan placering.

Förutom Genie startar också Alfas Farao i Kalmar imorgon och hans lillebror Alfas Heureka ska kvala.

Fredag 17 oktober

Idag är det spännande som bara attan.
Alfas da Vinci ska göra debut på Fransk mark när han startar på Vincennes ikväll.
Nu gäller det bara att vi ska få ordning på tekniken så att vi kan se loppet också ...

Alfas Genie startar också ikväll fast under lite blygsammare former. Icke att förakta ändå så klart! Det är hennes första start efter en ganska lång vila, så det ska bli intressant att se var hon står formmässigt.

Imorgon startar Alfas Emeraud i Danmark och den 23:e startar Alfas Francais på Axevalla.

Lördag 11 oktober

På förhand trodde vi att dagens rysare skulle vara V75 loppet som vi hade två uppfödningar till start i.
Alfas Dimitri galopperade tyvärr och slutade femma. Så otroligt tråkigt, för han har verkligen massor av kapacitet. Hans steglängd är helt enorm och har ser ut att bara vara på en lätt joggingtur medan övriga hästar i fältet verkligen tar i.
Alfas Farao svarade för en blek insats och borde varit bättre.

Desto roligare blev det istället i Alfas Etoiles lopp i Eskilstuna på kvällen. Det är hennes andra start, då sju sorger och åtta bedrövelser har kommit i vägen för att få henne till start.
Hon gick större delen av loppet i dödens och vann. Duktiga Tollan, så himla kul att hon äntligen får chansen att visa vad hon går för!

Tisdag 30 september

Lite seg uppdatering kanske. Senaste nytt är iallafall att Alfas Indira såldes på Kriterieauktionen för 100'. Inte toppenbra, men ganska okej ändå.

Styrkefenomenet Alfas da Vinci fortsätter att leverera, senast var det nu i söndags då han tog en enkel seger i anrika Walter Lundbergs Memorial.
För da Vincis del är det nu en start på Vincennes som väntar. Spännande!

Tisdag 16 september

Nu har vi fyra uppfödningar till start.
Den 19:e startar Alfas Gold på Dannero och Alfas Etoile på Vaggeryd. Dagen efter startar Alfas Evita på Kalmartravet och den 22:a startar Alfas Dimitri på Mantorp.

Torsdag 4 september

Idag var Alfas Evita riktigt duktig. Hon sprang rakt, travade bra, var helt lugn i boxen, gick hela vägen in i mål och tog ett nytt personligt rekord.
En tredjeplats blev det och nu skruvar vi upp förväntningarna inför nästa start. Det verkar som om pusselbitarna börjar falla på plats.

Onsdag 3 september

Igår startade Alfas Francais i ny regi och blev tvåa.

Den kommande veckan har vi tre uppfödningar anmälda till start. Först ut är vår egentränade Alfas Evita som startar på Tingsrydstravet imorgon.

Den 6:e startar Alfas Gazpacho på Åland och på söndag startar Alfas da Vinci i Derbystayern på Åby.

Vi har fotat Alfas Indira inför kriterieauktionen. Bilden syns här intill och går att klicka upp till större storlek.

Onsdag 20 augusti

Sedan jag uppdaterade senast har våra uppfödningar skött sin finfint.
Alfas Farao var ute i stenhårt motstånd i en V75-final och skötte sig med den äran. En sjätteplats resulterade den insatsen i.
Alfas Gazpacho har placerat sig som trea i ett lopp på Åland och idag vann store vackre Alfas Dimitri ett lopp på Solvalla.

Lite nya starter är det på gång också. Alfas Gold startar på Romme den 22:a, Alfas Etoile kvalar på lördag, Alfas Evita startar i Kalmar på måndag och raddan med starter avslutas med Alfas Farao som går ut i Derbykval på tisdag.

Onsdag 23 juli

En andraplats blev det i kvällens rikstotolopp för Alfas Farao. Han passerade nu 200 000 i intjänade pengar.

Onsdag 23 juli

Nu har vi en hel hög uppfödningar som är startanmälda.
Först ut är Alfas Farao som startar på Gotland idag. 
På lördag gör Alfas Evita sin första start i vår regi och på söndag startar Alfas Domino i Rovaniemi.
Därefter är det dags för Alfas Etoile som ska kvala på måndag.
På tisdag kommer höjdpunkten i uppräkningen: Alfas da Vinci startar i Malmö Stads Pris.

Torsdag 16 juli

Alfas Farao vann på Karlshamn idag. I och med den segern har våra uppfödningar sprungit in en dryg miljon hittills i år.
Det går bra nu!

Fredag 11 juli

Den 16:e är det dags för trav på Karlshamnstravet. Alfas Farao ska starta, så publiken får något vackert att vila ögonen på.

Onsdag 9 juli

Plötsligt händer det! Idag har vi bestämt oss för vad Kewpies föl ska heta, det var på tiden!
Alfas Joystick får det bli.

Måndag 7 juli

Alfas Domino ska starta igen den11:e. I Rovaniemi blir det den här gången.


Fredag 4 juli

Idag har Alfas Farao startat. Det blev bara en sjätteplats, men han gick ett nytt fint rekord på 1.13,1, så det var en klart godkänd prestation.

Torsdag 3 juli

Alfas da Vinci slår till igen! Seger idag på Halmstadstravet i Summer Meeting Stayer på tiden 1.13,5.

Måndag 16 juni

Idag har Ice Man och Ippon flyttat till sin nya ägare Anders Zackrisson.
Nu har vi alltså bara en åring, Alfas Indira, kvar till salu.

Söndag 15 juni

Alfas Farao startar på Vaggeryd den 18:e och den 19:e startar Alfas Gold på Dannero.

Söndag 8 juni

Kewpie, Livi Champagne och Alfas Etta Extra är dräktighetsundersökta idag och samtliga var dräktiga. Sicket flyt!

Fredag 6 juni

Vilken dag! Först blev Alfas Farao fyra i sitt rikstotolopp, på nytt personligt rekord, efter en stenhård öppning av loppet där de första femhundra avverkades på 1.07-tid.

På väg hem från travet hämtade vi Faraos helsyster Alfas Evita, som vi nu har köpt tillbaka. 

Nu ikväll vann Evitas och Faraos bror Alfas da Vinci igen. Jämtlands stora stayerlopp var det den här gången, med 150 000 i första pris.

Torsdag 5 juni

Alfas Gold blev tvåa på Östersundstravet idag. Han gick nytt rekord igen, 14.8.

På lördag startar Monster Drive i Jämtlands stora pris.

Måndag 2 juni

Alfas Farao startar inom rikstoton på Kalmartravet på fredag.

Söndag 1 juni

Idag har vi klarat av  årets första dräktighetsundersökning. Hillary Clinton är nu konstaterat dräktig med Orlando Vici. Förhoppningsvis föds det ett helsyskon till Alfas da Vinci nästa år.

Apropå da Vinci så ska han starta på Östersund den 6/6.

Fredag 30 maj

Alfas Gold startar på Östersundstravet den 5/6.

Onsdag 28 maj

Alfas Dimitri startar på Solvalla den 4/6. Vi har därmed hela sex uppfödningar till start den närmaste veckan.

Tisdag 27 maj

Nu har vi landat lite i verkligheten igen.
Etta Extra är färdigseminerad, så nu är alla ston hemma igen.
De är släppta på "halvbete" här hemma i väntan på dräktighetskoll. Jag passade på att ta lite nya bilder på dem, som kommer i fölens album så snart jag har hunnit ladda upp dem.

Vi har ett antal startande uppfödningar den kommande veckan.
Först ut är Alfas Francais som startar i Örebro på torsdag.
Dagen efter startar både Alfas Farao och Alfas Evita på Kalmartravet.

Den 2/6 är det dags för Alfas Gazpacho att göra sin andra start, men den första på svensk mark, när hon åker från Åland för att starta på Gävletravet.

Samma dag startar Alfas Domino på Uleåborg i Finland, vilket rimligtvis innebär att han tagit den förra starten bra. Vi fortsätter att hålla tummarna för att han ska hålla.

Lördag 24 maj

Vilken dag!

Nu är vi hemma igen efter en lång dag som började vid femsnåret i morse med hämtning av seminskick till Kewpie och slutar nu med en kopp te och en chokladbit framför datorn.

Den största händelsen för dagen är så klart att Alfas da Vinci blev trea i Harper Hanovers lopp och slog tillsammans med segraren Mellby Viking världsrekordet för distansen. Da Vinci är alltså numera näst snabbast i världen på stayerdistans!

I och med den här placeringen kan han också numera titulera sig miljonär.

Monster Drive vann enkelt i sitt försök i Sweden Cup. I finalen slutade han på en sjätteplats.

En massa bilder kommer så snart vi har laddat upp dem.

Fredag 23 maj

Imorgon bär det av till Solvalla med hela familjen. Kom gärna och hälsa på oss, det är vi som har tröjor med "Alfas da Vinci" på oss och hejar som galningar på en snygg fux med bläs.

Även Monster Drive startar ju imorgon, i Sweden Cup, så risken finns att vi hejar vilt där också.

Idag har Alfas Genie startat, placeringen blev en blygsam sjundeplats, men hon gick väldigt mycket fortare än innan och landade på 14,1, så det får man absolut vara nöjd med.

Dimitri startade på Solvalla i förrgår och tog en tredjeplats efter ett lopp i vida spår, mycket bra kämpat!

Även Alfas Gold har startat och förbättrat sig flera sekunder, det såg ut som om det hade trillat ner en liten polett där.

Livi Champagne aka Champis är färdigseminerad och det är också hennes mamma Hillary Clinton. Både Kewpie och Etta Extra semineras imorgon.

I åringarnas album finns det några nya bilder uppladdade.

Söndag 18 maj

WIIIEHOO!
Nu är det klart, Alfas da Vinci startar i Harper Hanovers lopp på lördag och vi ska se till att ta ut precis så mycket glädje i förskott som vi bara kan.
Heja da Vinci!

Fredag 16 maj

Ytterligare två av våra uppfödningar är anmälda till start.
Det är Alfas Gold och Alfas Dimitri som båda startar den 21:a, Gold på Bergsåker och Dimitri på Solvalla.

Idag har jag lagt upp lite nya bilder på fölen, i deras album. På bilden här intill syns det senaste nytillskottet i stallet, Kewpies föl e: The Best Madrik.

Torsdag 15 maj

I natt kom äntligen Kewpies föl.
Det är ett stoföl e: The Best Madrik. Detta var säsongens sista föl och det blev alltså hundra procent ston i år. Bilder kommer lite senare, men hon är väldigt lik sin helbror Ice Man.

Den 19/5 ska Farao starta på Halmstadstravet.

Söndag 11 maj

Han gjorde det igen! Seger för Alfas da Vinci i Köpenhamn, efter 1200 m i dödens.
Det känns rätt bra att mamma Hillan just nu är iväg för att tillverka ytterligare ett helsyskon.

Kewpie har nu, drygt två veckor över tiden äntligen fyllt sina juver, snart har vi förhoppningsvis årets sista föl här.

Lördag 5 maj

Idag har hästsajten Hippson publicerat en fin recension av Virres bok, Sitsträning i praktiken, jättekul!
Länk till recensionen finns här.

Imorgon är det dags för två superspännande starter. Dels är det Alfas da Vinci som startar i ett stort Stayerlopp i Danmark, dels är det Alfas Domino som efter 2,5 års (!) bortavaro från tävlingsovalerna ska göra come back! Eftersom han numera tränas i Finland, är det där starten kommer att ske.

Torsdag 1 maj

Vi har tre goda nyheter idag.

Alfas Gazpacho lyckades att trots en hel del av loppet i dödens och en liten galopp i sista sväng som vi skyller på orutin, ta sig i mål på en tredjeplats i debuten.

Alfas Hale Bopp är nu såld och kommer att bli stallkompis med sin storasyster Alfas Etoile.

På onsdag ska Alfas Farao starta på Åby.

Måndag 28 april

Den 1/5 är det dags för Ålandsexporterade Alfas Gazpacho att debutera på tävlingsbanan.

Lördag 26 april

Stenhårda Alfas da Vinci var bara bäst idag och vann Olympiatravsstayern. Vilken kille! Idag är vi stolta uppfödare!

Torsdag 24 april

Innan torsdagen hann ta slut, fick vi ytterligare ett föl. Även den här gången blev det ett sto och Livi Champagne alias Champis är den stolta modern.

Vi hade ju lite hästar till start idag. Fazer slog till med två galopper och blev oplacerad, Farao blev trea och Evita blev femma.

Torsdag 24 april

Nu har Etta Extra fått sitt föl. Det är ett väldigt långbent, stort och vackert föl som ska heta Alfas Jackpot.

Onsdag 23 april

Den här veckan har vi fyra hästar till start. Först ska Fazer, Farao och Evita starta i Kalmar på fredag och på lördag ska da Vinci ut i Olympiatravsstayern.

I fölboxarna står nu både Etta Extra och Champis och ser ut som om de kan tänka sig att föla snart. Kewpie är beräknad att föla i morgon, men dröjer nog lite till.

Torsdag 17 april

Starka, vackra underbara Alfas da Vinci! Igår tog han en ursnygg seger i Vårstayern på Jägersro. Vinsten gav 70 000 och da Vinci har därmed sprungit in drygt 700 000.

Den 21/4 ska Alfas Genie göra sin andra start, den här gången blir det på Halmstadtravet.

Söndag 13 april

Idag har Hillan fått ett vackert stoföl e: The Best Madrik, alltså ett helsyskon till Alfas Ippon.
Fölet är brunt med stjärn och ser ut ungefär som storasyster Livi Champagne.

Alfas Genie var fyra i sin debut i fredags, klart godkänt!


Tisdag 8 april

För Evita gick det inget vidare i lördags, hon öppnade kanonfint men tog helt slut innan loppet var klart. Desto bättre gick det för da Vinci som numera ståtar med en tredjeplats på V75 och 630 000 insprunget.

Igår var det dags för Farao att starta och även det gick bra. Han såg kanonfin ut och blev tvåa.

På fredag är det dags för Alfas Genie att debutera, vilket sker på hennes hemmabana Kalmar. Vi håller tummarna!

Hillan är rätt så färdig för att föla sedan ett antal dagar, men än så länge kniper hon. Före Hillan enligt almanackan är egentligen Etta Extra, men hon ser ut som om hon kommer att gå dräktig ett tag till.

Torsdag 3 april

På lördag har vi två hästar till start på Jägersro, nämligen Alfas da Vinci och Alfas Evita. För da Vincis del är det V75 som gäller.
På måndag startar Evitas helbror (och da Vincis halvbror) Alfas Farao på Mantorp.

Måndag 31 mars

Nu ikväll har årets första föl fötts här hos oss.
Det är Vanity Ås som har fått ett stort och fint stoföl efter Chocolatier.

I fredags hade vi en spännande och rolig kväll på Kalmartravet. Alfas Heureka gick premielopp på tiden 1.30,4, Alfas Evita gick montékval på 1.19,2 och slutligen tog Alfas da Vinci en ursnygg seger i långloppet efter en lång resa i dödens. Han är verkligen urstark den hästen. Även Alfas Fazer startade men var inte bra för dagen.

Bilder både på hästarna som startade i fredags och på Vanitys fina föl kommer snart.

Tisdag 11 mars

Det gick duktigt åt skogen med våra starthästar den 1/3. Dimitri som behöver grepp när han springer redde inte ut det sörjiga underlaget och galopperade bort sig. Fazer blev istället störd till galopp och båda slutade oplacerade. Båda var i alla fall som sig bör för Alfahästar  väldigt fina i skitvädret och nya bilder finns i albumet "Våra uppfödningar".

Bättre lycka nästa gång tänkte vi och det hade vi rätt i. Farao startade den 5/1 och fick en sjätteplats, vilket ju måste betraktas som bättre än bortgalopperad och oplacerad.

Nu är det dags för fler av våra uppfödningar att ge sig ut och tampas på tävlingsbanorna. Först ut är da Vinci som startar på Jägersro idag. Imorgon startar både Gold och Dimitri och den 15:e ska Hot Soup gå premielopp.

Tisdag 25/2

På lördag är det V75 i Kalmar. Vi har två hästar till start, varav Alfas Dimitri startar inom V75 och Alfas Fazer startar utanför. Dags för familjeutflykt!

Fredag 22 februari

Alfas Fazer och Alfas Farao startade på Kalmartravet den 19/2. Farao vann sitt lopp och Fazer blev trea. Imorgon är det dags för Alfas da Vinci som startar på Halmstadtravet.

Måndag 10 februari

Francais blev femma i sin debut och såg riktigt fin ut.

Idag har vi lagt upp ytterligare en film på Hale Bopp på hennes sida. ("Tvååring")

Fredag 7 februari

Alfas Gold blev femma idag på Bergsåker.

I "Åringarnas album" finns det nu ett par nya bilder på Alfas Ice Man.

Torsdag 6 februari

Unghingstarna med sällskapsvalacker är släppta i en ny hage idag, lattjo lajban tyckte de att det var. En ny bild på Alfas Ippon finns i "Åringarnas album". De närmaste dagarna ska jag försöka fixa lite aktuella bilder på Indira och Ice Man också.

Onsdag 5 februari

Alfas Fazer blev tvåa idag och Alfas Dimitri kom tvåa i sitt lopp. Duktiga killar!

Nu håller vi tummarna för följande startande Alfahästar:
Alfas Gold startar på Bergsåker den 7/2. Tyvärr är han den enda hästen i fältet som står med tillägg.
Alfas Evita startar på Halmstadstravet den 10/2. Samma dag gör Alfas Francais äntligen sin debut, vilket sker på på Eskilstuna.

Måndag 3 februari

Lite uppdateringar har gjorts här på sidan. Några sidor har döpts om i och med att hästarna har blivit äldre, fölens album har blivit åringarnas album, till exempel.
Det finns en ny film inlagd på sidan "Tvååring" och nya bilder både i "Åringarnas album"och "12:ornas album".

På onsdag har vi två uppfödningar till start. Det är Alfas Dimitri som startar på Solvalla och Alfas Fazer som startar på Kalmartravet.

Januari avslutades med varsin fjärdeplats för syskonen Alfas Evita och Alfas da Vinci.

Torsdag 23 januari

Med förskräckelse konstaterar jag att det är drygt två månader sedan vi senast uppdaterade här på hemsida. Vi har fortfarande av outgrundlig anledning runt 1500 träffar i veckan, vilket ju är väldigt snällt av er. 

Jag hoppas att ni följer bloggarna på ASVT och Hästliv, där är uppdateringstakten i allmänhet betydligt bättre än vad den är här, även om det har varit lite vintervila där också.

Om knappt två månader är det dags för fölsäsongen att dra igång, vi längtar så klart efter att få se vilka små underverk det ska födas i år.

Fjolårets föl är stora, trevliga och välväxta, är helt avvanda och i princip redo för att flytta.

En häst ur H-kullen finns kvar, nämligen Alfas Hale Bopp. Hon är stor, tuff, rör sig bra och är ett exteriört toppexemplar. Hon tränas för fullt och är liksom alla våra uppfödningar till salu. En film på henne och hur hon rör sig ska fixas till så fort underlaget tillåter något annat än snigelfart.

Torsdag 14 november

Alfas Dimitri tog en enkel seger på Sundbyholmstravet i förrgår. Han är verkligen härlig att se med sina långa kliv.

Alfas da Vinci har sedan snart två månader bytt tränare och står numera hos Joakim Lövgren.

Alfas Finans är tyvärr såld till Finland. Det är såklart roligare när man kan följa sina uppfödningar på närmare håll än så, men vi hoppas att det ska gå bra för henne i hennes nya hemland.

Den närmaste veckan har vi tre uppfödningar till start, nämligen Alfas Farao, Aisling och Alfas Evita.

Boken "Sitsträning i praktiken" finns nu i ett antal butiker för försäljning, bland annat i samtliga tre Börjes-butiker. 

Inne i Växjö finns den att köpa hos Quidings och Akademibokhandeln och den finns också hos bokhandeln i Kosta.
Den går givetvis också att köpa direkt här i webbutiken eller på plats här hos oss.

Fredag 1 november

Alfas Dimitri blev tvåa i går, duktig kille!

Provexemplaret av sitsträningsboken har kommit samt godkänts av oss. Boken kommer att tryckas i nästa vecka och så fort den kommer hit sätter vi igång att skicka ut den till våra kunder.

Imorgon startar Aisling i Esklistuna.

Tisdag 23 oktober

Här händer det grejer!
Virres bok om sitsträning är klar och ivägskickad för tryckning. Du kan förhandsbeställa den här.

I samband med det är webbutiken här på sidan aktiverad och vi har också som synes gjort en rejäl omkonstruktion av sidan. 

Anledningen till ommöbleringen är att vi började få en lite väl ohanterlig meny.
Nu finns alla sidor kvar, men de är insorterade under respektive huvudrubrik.
Vi hoppas att ni ska ha tålamod med oss medan ni lär er att hitta på sidan på nytt.

Våra uppfödningar har åstadkommit lite placeringar sedan sist och de tre senaste starterna bland våra uppfödningar har inneburit tre personliga rekord. Kul när hästarna förbättrar sig!

Tisdag 17 september

Sedan sist har våra uppfödningar hunnit göra sex starter varav fem av dem har genererat pengar. Duktigast har Alfas Farao varit som har gått nytt rekord två lopp i rad och numera ståtar med rekordet 1.13,5.
Alfas Game Boy har gått premielopp på 1.30,6. och Game Boys storebror Monster Drive var trea i Gulddivisionen senast och har nu tjänat en bit över 3,7 miljoner.
Vanity Ås äldsta avkomma Vanity Coger har debuterat, tyvärr med en rejäl startgalopp, men kämpade sig sedan fram till en sjundeplats.

Fredag 30 augusti

Ojsan hoppsan. Här var det länge sedan vi uppdaterade. Vi ber om ursäkt för detta och levererar såklart omgående en lägesrapport! 

Sedan sist har våra uppfödningar hunnit med tretton starter och ett godkänt premielopp. Tio av starterna har resulterat i pengar, duktiga hästar!

Imorgon ska da Vinci starta i V75 igen, så nu håller vi tummarna ordentligt!

Tisdag 23 juli

Idag blev da Vinci tvåa på Jägers. Han gick också nytt rekord på distansen, 1.13,1. I och med den här slanten har Hillans avkommor tillsammans sprungit in över två miljoner kronor.
I veckan som kommer har vi ytterligare fem uppfödningar till start: Emeraud, Evita, Finans, Farao och Gold.

Lördag 13 juli

Igår tog Alfas da Vinci sin sjunde seger och passerade en halv miljon i insprugna pengar. Han är pålitlig på samma sätt som sin storasyster Livi Champagne: Gör alltid sitt bästa och är till stor glädje för sina ägare. En härlig häst!

Alfas Hot Soup har nu flyttat till Zacke så nu har vi bara två åringar kvar här hemma.

Alfas Gold har klarat sitt kval och gick 22,0. Det ska bli spännande och se om det blir start till hösten för den store snyggingen.

Alfas Finans galopperade tyvärr i sin start. Hon är nu anmäld igen och startar på Örebro den 18:e.

Alfas Evita startar på Karlshamn den 17:e.

Vi har en sadel i spansk modell, en Star Trekk Espaniola till salu. Läs mer här om du är intresserad.

Söndag 7 juli

Både Farao och Evita fick en varsin femteplats idag. I lördags vann Monster Drive överlägset i Guld, medan da Vinci var oplacerad i Brons.
Den 11:e har vi ytterligare två starter, Alfas Gold som kvalar och Alfas Finans som startar.
Sammanställningen av vårt råmjölksprojekt är nu klar och du kan läsa om resultatet här.

Tisdag 2 juli

Här har det hänt lite sedan sist. Heureka har nu flyttat till Kalmar och Tommy Zackrisson. Även Hot Soup är såld och ska stå hos Zacke, hon åker dit inom några dagar.
Finans har tävlingsdebuterat. Hon gick 17,6 på 2140 och fick med sig 5500 hem, en helt ok debut!
På lördag är det dags för debut i Bronsdivisionen för da Vinci. Monster Drive går samma dag ut i Gulddivisionen.
Ytterligare ett par starter är på gång: Helsyskonen Farao och Evita startar på Mantorp den 7/7.

Tisdag 11 juni

Även Champis är nu konstaterat dräktig med The Best Madrik. Idag kommer Alfas Abe Lincoln hit för konvalescens och elterapibehandling av sin skadade böjsena. Med på bussen är också vårt fölsto Vanity Ås, dräktig med Chocolatier.

Torsdag 6 juni

Alfas Heureka är nu såld.

Lördag 1 juni

Hillary Clinton är konstaterat dräktig med The Best Madrik.

Fredag 16 maj

Vanity Ås är konstaterat dräktig med Chocolatier. Hon beräknas föla den 28/3 nästa år.

Lördag 4 maj

Idag har vi fotat Heureka och Hale Bopp som ska säljas på Elitauktionen. Bilderna går att se på deras egen sida.

Fredag 3 maj

Det har varit rätt uselt med uppdaterande på hemsidan på sista tiden. Bloggarna uppdateras bättre, så vi har inte slappat ihop fullständigt som tur är.

Kewpies föl döptes tämligen omgående efter födseln och heter Alfas Iron Man. När det gäller vad Champis föl ska heta har vi däremot velat länge och väl, men idag har vi bestämt oss för att hon ska heta Alfas Indira.
Hillans föl är ännu odöpt.

Torsdag 18 april

Imorgon startar Alfas Dimitri på Solvalla.
Kewpie står med vaxproppar sedan i går morse och borde föla när som helst. Beräknat földatum var i går.

*Uppdatering*
Klockan 20:50 fölade Kewpie. Ett fint hingstföl blev det! Därmed är åets fölsäsong avslutad hos oss.

Fredag 12 april

Imorse fick Hillan ett vackert hingstföl e: The Best Madrik, så nu är det bara Kewpie kvar som ska föla.

Alfas Dimitri blev trea idag på Solvalla och Alfas da Vinci vann på Kalmartravet.

Vi har skaffat ett nytt fölsto också. Hon heter Vanity Ås och ska betäckas med Chocolatier.

Måndagen den 18 Mars

Duktige kämpen Alfas da Vinci blev trea på Halmstadtravet idag.
Vi har fått lite tillökning idag också. Tre vaktelkycklingar har kläckts och ytterligare några är på gång.

Fredag 15 mars

Idag har Alfas Gold gått godkänt premielopppå tiden 1.30,0.

Torsdag 14 mars

Igår kom den glädjande nyheten att både Alfas Heureka och Alfas Hale Bopp är uttagna till Elitauktionen.
Alfas da Vinci ska starta igen den 18/3, på Halmstad den här gången.
Hillary Clintons bror J T 'aime har vunnit i Finland igen.
Alfas Farao gjorde sin säsongsdebut ikväll med den äran och blev tvåa.

Måndag 11 mars

För Aislings del gick det inget vidare igår, först var hon instängd och sedan galopperade hon. Bättre lycka nästa gång!

En roligare nyhet är att Alfas Gold redan är färdig för premie. Den 15/3 går han ut i ett premielopp på Bergsåker.

Lördag 9 mars

Alfas da Vinci gjorde en toppenprestation i gårdagens stayerlopp. Efter att ha gått större delen av loppet i dödens slutade han på en fjärdeplats. Bra kämpat!

Fredag 8 mars

Flera av Hillans avkommor ska starta den närmaste veckan. 
Först ut är Alfas da Vinci som startar på Kalmartravet idag.
På söndag är det dags för Aisling, hon går ut på Eskilstunatravet.
Den fjortonde går Alfas Farao ut på Åby och gör sin årsdebut.

Torsdag 28 februari

Idag är har våra åringar blivit friröntgade. Vi har dessutom i vanlig ordning passat på att operera bort vargtänder i förekommande fall, så att det är gjort innan det blir dags för inkörning.

Lördag 23 februari

Alfas da Vinci tog en riktigt fin andraplats i V75 på Kalmartravet idag. Snygg som få och riktigt stark, i år betäcker vi hans mamma Hillary Clinton med Orlando Vici igen och hoppas på att få ytterligare ett helsyskon.

Onsdag 20 februari

Tillsammans med ett par stuterier till har vi dragit igång ett projekt där vi ska undersöka om det går att påverka antikroppsinnehållet i stonas råmjölk med hjälp av fodret. Du kan läsa mer om det under rubriken Råmjölksprojekt.

På lördag startar Alfas da Vinci i V75 på Kalmar.

Tisdag 12 februari

Nu finns det ett album uppe med fölbilder igen. Champis föl är nu fyra dagar gammal och vill helst stå bakom sin mamma när det är dags att fota, men några bilder blev det iallafall. Fölens album.

Lördag 9 februari

Idag blev Alfas da Vinci tvåa på Jägers. Grattis till ägare och tränare!

Fredag 8 februari

Imorse föddes årets första föl här hos oss. Champis har fått ett fint stoföl e: Cantab Hall.

Torsdag 7 februari

Igår startade Alfas Dimitri på ett snöigt Solvalla. Osäker häst på slirigt underlag och spår 1 var inte de bästa förutsättningar, så efter starten låg han sist i fältet. På sista bortre långsidan gick han ut, rundade fältet med sina långa kliv och vann.
Han är riktigt imponerande när han sträcker ut och nästa onsdag är det dags för start igen. Dessförinnan går da Vinci ut på Jägers på lördag.

Lördag 2 februari

Alfas Abe Lincoln, alias Abbe blev idag utsedd till årets montéhäst på Östersundstravet, lite anmärkningsvärt med tanke på att han har stått senskadad i tio månader nu.
Mycket roligt i allafall och stort grattis även till hans ryttare Linda Fastesson som samtidgt blev utsedd till årets montéryttare.

Fredag 1 februari

Alfas da Vinci startade på Kalmar idag. Efter att ha suttit fast invändigt blixtrade han fram från sist i fältet till en fjärdeplats.

Tisdag 29 januari

Den 1/2 kommer Veronica att starta som ASVT:s nya husbloggare. Bloggen kommer (så klart) att ha en inriktning mot travavel och livet som travhästuppfödare. Bloggen på Hästliv kommer att ligga kvar och handlar mer om ridning.
Den nya bloggen hittar du här på ASVT:s hemsida.
Vår uppfödning Aisling vann på Solvalla idag med fyra längder till godo. Superstort grattis till ägare/tränare som har jobbat länge och väl med hästen!

Söndag 23 december

Vi ligger lite efter med rapporteringen. Sedan sist har Aisling knipit en tredjeplats och Alfas Evita är äntligen på gång efter sin ryggskada och gick godkänt kval i fredags. 
I övrigt inget nytt på gång utan nu ska vi fira en lugn jul är det tänkt.
God Jul allesammas!

Söndag 2 december

Alfas Stuteri hade en bra dag på Kalmartravet idag. Tvåårige Alfas Fazer gick godkänt kval och Alfas da Vinci vann sitt lopp.

Lördag 1december

Tyvärr har Zelda kastat sitt föl idag.
Vi ger nu upp om Zelda som fölsto, detta är fjärde gången hons kastar, och andra gången i följd.

Zelda kommer att om vi hittar rätt person, skänkas bort som sällskapshäst eller ridhäst. Hon är 163 cm hög, snäll och lite känslig. Mycket bra exteriör för ridning. (Ser ut som ett rejält halvblod.) Är så vitt vi vet frisk. Hon har bra hovar, är rättställd och är snall att hantera, last osv.
Hon skänkes endast till någon som vi känner eller till någon med mycket goda referenser.

Tisdag 27 November

Alfas Genie är nu såld, därmed har vi inga åringar kvar.

Delilah Kemp och Chocolate Soup är avlivade på grund av sjukdom respektive ålder.

Alfas Fazer kvalar i Kalmar på fredag.

Fredagen den 16 November

Ikväll startar Alfas da Vinci i v65-6 och dd-2, borde vara spelvänligt!

Måndagen den 11 november

Nu på söndag kommer mycket duktiga hästmassören Eva Andersson hit och masserar. Hon masserar både människor och hästar.

Kostnad:

Massage häst 500 kr

Massage människa 30 min 250 kr, 60 min 400 kr.

Vill du eller din häst vara med och bli masserade, anmäl då snarast på tele 073-9605007 eller på mejlen veronica.fermskog@yahoo.se

Måndag 5 November

Alfas da Vinci blev trea i sitt lopp, efter att som vanligt ha gått ett tungt lopp i dödens. Det var hårt om andraplatsen och han såg mycket fin ut. Han har efter den här starten nästan 300 000 på kontot.

Lördag 2 November

På måndag startar da Vinci på Kalmar, final i Eldabutikens fyraåringsserie. Dagen efter startar Farao på Jägers i uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning.

Fredag 2 November

Nu startar jag en ridgrupp för ridtravare.

Jag kommer även att hålla en heldagskurs med inriktning på utbildning av ridtravare. Det blir lördagen den 24 November. 

Mer information finns här.

Tisdag 30 Oktober

Idag har vi både dåliga och goda nyheter. Den dåliga nyheten är att Alfas Galaxy nu är avlivad på grund av sin skadade halskotpelare.

En betydligt roligare nyhet är att Alfas Game Boy och Alfas Gazpacho är sålda och reser till sina nya ägare imorgon.

Nästa vecka har vi ett par intressanta starter bland våra uppfödningar. På måndag startar Alfas da Vinci i finalen av Eldabutikens fyraåringsserie och på tisdag startar Alfas Farao i uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning.

Onsdag 24 Oktober

Vi har skaffat oss ett nytt fölsto!
Det är Alfas Etta Extra som vi har köpt tillbaka. När Etta Extra var två veckor gammal tvingades vi avliva hennes mamma Jalusie. Den stolinjen har vi alltså inte kvar längre. Då det i våra ögon är en mycket intressant linje och Etta Extra dessutom är efter kanonhingsten Daguet Rapide och har en bra exteriör, är vi mycket nöjda med att nu få hem henne igen och sätta henne i avel.

Fredag 19 Oktober

Alfas da Vinci startade i Kalmar idag. Tanken var att han skulle få ett lopp i kroppen efter att ha varit borta från tävling ett tag.
Han slutade fyra trots start med 20 m tillägg och en ganska lång resa i tredjespår. Med beröm godkänt!

Måndag 15 Oktober

Alfas Francais har gått godkänt premielopp på 30,8 idag.
Igår startade Monster Drive u: Kewpie i Hamburg Cup. Han vann sitt försök. I finalen hamnade han i dödens och tröttnade till slut.

Fredag 5 Oktober

Vi har gjort två korta filmer på Gazpacho och Game Boy idag.

Onsdag 3 Oktober

Alfas Farao startar på Mantorp den 8/10.

Måndag 1 Oktober

På lördag är det dags för debut i V75 för Alfas Dimitri.

Söndag 30 September

Den här veckan har tre Alfahästar bytt ägare.
Alfas Fazer kommer att stå kvar hos Tommy Zackrisson.
Alfas Etoile är såld till Mantorpsamatören Eva Andersson, och Alfas Gold såldes på Kriterieaktionen till Bergsåkerränaren Patrik Wickman. Vi önskar samtliga nya hästägare lycka till med sina nya hästar.

Torsdag 27 September

Håkan Persson har gjort en jämförelse mellan Svenska och Franska fyraåringar och vad de hittills har tjänat. Bland annat har han kommit fram till att:"(födda 2008) i Sverige har snittfyraåringen tjänat 66 724 SEK mot den franska som tjänat motsvarande 61 850 SEK."
Då vill vi bara inflika att den genomsnittliga Alfa-hästen född 2008 har hittills tjänat 253 750 SEK ...


Tisdag 25 September

Alfas Farao gjorde sitt livs andra start idag och blev tvåa.

Måndag 17 September

Alfas Dimitri vann idag en överlägsen seger på Mantorp. Han gick 15,4 på lång distans och var helt okörd i mål.

Söndag 16 September

Idag har vi haft en spekulant på Etoile här. Hon gillade vad hon såg, så Etoile är nu såld.

Lördag 15 September

Kewpies fine son Monster Drive var fjärdeplacerad i båda heaten i dag i Åby Stora Pris.

Onsdag 12 September

Både Alfas Dimitri och Aisling startar på Mantorp den 17/9.

Fredag 7 September

Idag har både Alfas Farao och Alfas Dimitri startat. Farao som gjorde sitt livs första start blev tyvärr störd till galopp 500m från mål och slutade fyra. Enligt de som såg loppet hade han slutat som etta eller tvåa utan störningen. Bättre gick det dock för Dimitri som blev tvåa i sin start.

Till årets kriterieauktion kommer vi bara att åka med en häst; Alfas Gold. Bilder på honom ligger nu ute på ASVT:s sida.

Måndag 3 September

Tempot blev lite väl högt för da Vinci i lördags vilket ledde till galopp tyvärr.
Bättre hoppas vi att det går på fredag då hans tvåårigen lillebror Alfas Farao gör sin debut. Han startar på Kalmar.

Söndag 26 Augusti

På lördag startar Alfas da Vinci i V75.

Fredag 24 Augusti

Långbente Alfas Dimitri tog en tredjeplats ikväll. Han gick också nytt rekord på 1.14,4. När han väl har fått ordning på alla sina långa ben blir han nog en riktigt bra häst, ser det ut som, han är fantastiskt vägvinnande.
Fotograf till bilden är Emma Lundqvist.

Torsdag 23 Augusti

Alfas Domino har gått godkänt kval på 1.16,6 idag.

Onsdag 22 Augusti

Da Vinci var den snabbaste trean bland alla kvalloppen igår. Med samma tid i ett annat kval hade han vunnit eller varit tvåa och därmed haft en plats i Derbyfinalen. Lite surt, men så är det. Han ligger nu på delad fjärdeplats bland landets snabbaste fyraåringar på lång distans.

Alfas Domino som har varit borta från tävlingar mycket länge ska äntligen kvala imorgon. Det ska bli mycket spännande att få se den talangfulla hästen på banan igen.

Ytterligare en kullbroder, Alfas Dimitri, ska starta den 24:e.

Tisdag 21 Augusti

Idag var det skolstart och även dagen för da Vincis Derbykval. Någon finalplats blev det tyvärr inte, men väl en mycket fin tredjeplats och ett putsad rekord av da Vinci som såg kanonfin ut.

Fredag 17 Augusti

Idag var det ettårsstonas tur att bli fotade. Bilderna på dem finns också i "Åringarnas album."
Vi har även haft Elin med ponnyn Lovely på besök i fotostudion idag. Bilderna på dem finns i bloggen.

Torsdag 16 Augusti

Den 20/8 startar Alfas Cinderella igen, den här gången på Färjestad.

Alfas Game Boy och Alfas Gold har blivit fotade i studion idag, bilder finns under rubriken "Åringarnas album".

Onsdag 15 Augusti

Alfas da Vinci är anmäld till Derbykval. Kvalen går på Jägersro den 21/8 och da Vinci går ut i lopp 7, spår 5.

Den senaste hingststatistiken från Italien och Nordamerika är rolig läsning för oss som har två ston dräktiga med Cantab Hall.

Fredag 10 Augusti

Alfas Cinderella startar på Mantorp den 12/8. Aisling startar på Eskilstuna den 14/8.
Vi ska sälja några av våra vagnar, en sulky, en sulkett och en träningsvagn. Annonserna finns ute på blocket, följ länkarna nedan:

Torsdag 2 Augusti

Alfas Farao har gått godkänt kval idag. Han gick 1.20,4 och såg fin ut.

Måndag 30 Juli

Alfas Dimitri blev fyra i sin start. Alfas da Vinci var tvåa på Vaggeryd efter ca 700m i tredjespår och Monster Drive har blivit tvåa i Gulddivisionen igen.

Tvåårige Alfas Farao kvalar den 2/8.

Onsdag 18 Juli

Inatt fick vi ett mycket sorgligt mejl. Alfas Diamond skadade sig i hagen igår, så allvarligt att man var tvungen att avliva honom. Bland annat var ena böjsenan helt av.
R.I.P. Diamond.

Måndag 16 Juli

Den 21/7 startar Alfas Dimitri på Axevalla.

Lördag 14 Juli

Da Vinci fick en tappstart i onsdags och tappade ca 70m. När han sedan var på väg framåt 250m från mål blev han påkörd av ett annat ekipage och hjulen hakade i varandra. Båda dessa incidenter till trots slutade han femma, duktig kille!

Den 19:e ska äntligen Alfas Curtain kvala. Anledningen till att han inte har gjort det innan vet vi inte, förutom att det gick en ganska lång tid då han var två då han inte tränades alls. 

Den 18:e startar Alfas Diamond på Solänget.

Kaninungarna har nu kommit fram ur boet. Bilder på dem finns i ett eget album och alla tre är till salu.

Söndag 8 Juli

Alfas Finans har gått godkänt premielopp idag.

Lördag 7 Juli

Monster Drive gjord en fin insats i Gulddivisionen idag och slutade tvåa.

Måndag 2 Juli

Nästa vecka blir det lite starter igen. Den 7/7 startar Monster Drive i Gulddivisionen på Halmstad, dagen efter är det dags för Alfas Finans att gå sitt premielopp (på Eskilstuna) och slutligen ska Alfas da Vinci starta V86 på Visby den 11/7.

Söndag 24 Juni

Alfas da Vinci var klart godkänd idag. Tyvärr tappade han lite för mycket från start, och gick sedan större delen av loppet i dödens. I sista sväng blev han trött och slutade sexa.
Kewpies son Monster drive gjorde en mycket fin insats efter sin långa bortavaro. Han blev trea i gulddivisionen och har nu passerat 2,4 miljoner insprungna pengar.

Midsommarafton

Vi vill önska er alla en riktigt bra Midsommarafton!

Igår kväll dräktighetsundersöktes Zelda, Hillary Clinton, Kewpie och Livi Champagne en sista gång och alla var fortfarande dräktiga. Nu på förmiddagen inleder vi därför midsommarfirandet med att släppa en massa ston på bete, skönt för både dem och oss! Bilder på det hela lär dyka upp både här på hemsidan och i bloggen .... 

Tisdag 19 Juni

I dagens nätupplaga av Expressen finns en fin artikel om Alfas da Vinci och Zacke.

Måndag 18 Juni

På söndag är det dags för det årliga midsommartravet i Kalmar, V75 när det är som bäst. För oss ser det alldeles extra lovande ut. Alfas da Vinci ska göra V75debut och Kewpies son Monster Drive går ut i Gulddivisionen.
Vi syns i Kalmar!

Torsdag 14 Juni

Alfas da Vinci har gjort det igen! Han tog idag en överlägsen seger i Kalmar, tredje raka! STORT grattis till ägare, tränare och skötare!
Travdagen i Kalmar fortsatte med Alfas Fazer som gick godkänt premielopp.

Uppdateringarna på hemsidan fortsätter. Det innebär att 07:ornas album idag har försvunnit från hemsidan, men finns fortfarande att se på vår Photobucketsida.

Söndag 10 Juni

Flera album, bland annat Åringarnas album är uppdaterade.
Vi fortsätter också med en allmän uppdatering av sidan.

Fredag 8 Juni

Idag har Etoile varit hos Zacke och gått fort. Hon såg fin ut och ska in till banan och gå jobb om två veckor.
Den 14/6 startar Alfas da Vinci i Kalmar. Samma dag går Alfas Fazer premielopp.
Den 11/6 startar Alfas Dimitri på Gävletravet.

Lördag 2 Juni

Idag är Kewpie äntligen konstaterad dräktig med The Best Madrik.  Zelda har fått den första sprutan av en lång rad sprutor hon ska få för att förhoppningsvis behålla sin dräktighet den här här gången.

Fredag 1 Juni

Ikväll har Supernatural fått ett mycket vackert och långbent stoföl e:Olimede.
Därmed var fölsäsongen över för i år, rätt så skönt faktiskt!
Tre sto och en hingst blev det, tur att vi har Jobie som kan agera sällskap åt Heureka.

Torsdag 31 Maj

I fölens album finns några nya bilder. Vi fortsätter också med ombyggnad/uppdatering av hemsidan i största allmänhet.

Onsdag 30 Maj

Igår tog Alfas da Vinci sin andra raka seger. Han gick ett riktigt tufft lopp, men tog ändå ett lätt seger samt gick nytt rekord på 1.14,2.
Helbror Alfas Heureka hälsar och gratulerar! 
Vi har ändrat lite i designen på hemsidan idag, kom gärna med feed back! 

Tisdag 29 Maj

Inatt har Chocolate Soup alias Soppan fått ett stoföl e:Rite On Line.
Hon ska heta Alfas Hot Soup och bilder kommer senare.
Mer om fölningen kan du läsa här.

Söndag 27 Maj

Hillary Clinton är konstaterat dräktig med The Best Madrik.

Lördag 26 Maj

Idag firar vi att världens bästa Alde fyller nio år. Grattis Alde!!

Fredag 25 Maj

Alfas Farao har gått godkänt premielopp på 1.30,4 idag.
Dimitri galopperade redan från start. En roligare nyhet är dock att Zelda nu är konstaterat dräktig med Cantab Hall!

Onsdag 23 maj

Nu har vi namngett Delilahs föl. Alfas Hale-Bopp ska hon heta, efter en ovanligt stark och lysande komet.

På fredag ska Alfas Dimitri starta på Solvalla och Alfas Farao ska premieloppa.

Måndag 21 Maj

Idag är fölen och deras mammor ihopsläppta. Betena växer så det knakar, så bara några av stona blir konstaterat dräktiga så ska de släppas dit.
Hillan och Zelda ska dräktighetskollas till helgen, Kewpie kom hem från station idag, så för henne dröjer det ett tag till innan koll.
Soppan står med halvfulla juver än så länge, så det är inte dags för fölning riktigt än.
I Fölens album finns en massa bilder på fölen och de är riktigt fina båda två. Titta och njut! 

Vad Delilahs föl ska heta har vi inte riktigt bestämt oss för ännu. Gå gärna in på bloggen och kom med förslag eller åsikter om de förslag som redan finns!

Måndag 14 Maj

Knappt hann jag strax efter midnatt skicka iväg inlägget nedan, förrän fölvakten larmade och Delilah fölade. Det blev ett stort stoföl som föddes 00:45. Mer om fölnigen kan du läsa här.

Måndag 14 Maj

Varken Zelda eller Kewpie var dräktiga, Zelda är nu omseminerad, Kewpie är på station. Hillan däremot är efter mycket om och men hemma igen i väntan på dräktighetskontroll. Med undantag för Champis som ju blev dräktig direkt, trots mycket tidigt på säsongen och i full tävlingskondition, har det hittills varit en otroligt seg seminsäsong. Nu hoppas vi att det vänder!

Delilah står med vaxproppar och borde föla vilken timme som helst. Spännande!

Diamond hoppade bort sig sist och är nu kastrerad. Även Dimitri galopperade, surt, då han såg ut att kunna ta en framskjuten placering. Da Vinci däremot har vunnit sedan sist och såg riktigt, riktigt fin ut! Fin är även hans helbror Alfas Heureka, nu två månader gammal.

Under rubrikerna Fölens album respektive Åringarnas album finns nya bilder.

Det är mycket att stå i nu, så hemsidan uppdateras inte riktigt i den takt vi skulle önska. Bloggen däremot uppdateras i allafall nästan dagligen, följ oss gärna där!

Tisdag 1 Maj

De senaste dagarna har antalet djur på gården ökat med tre. I söndags hämtade vi hem Champis som nu har lagt sina tävlingsskor på hyllan och blir fölsto.
Igår kom det hit en welshponny vid namn Laptop som Alde ska rida in och idag har vi hämtat vår nya valp, Kajsa Kavat.

Kewpie och Zelda är hemma från seminstation och väntar på dräktighetskoll. Hillan är på station och väntar på att semineras.

För Delilah och Soppen drar det ihop sig till fölning även om de båda står med halvfulla juver än så länge.

I veckan har vi två uppfödningar till start: Alfas Diamond startar på Gävle den 3/4 och Alfas Dimitri går ut på Eskilstuna den 4/5. 

Nya bilder finns i fölstonas album samt familjens album.

Fredag 13 April

Alfas Diamond blev 2:a från ett trettondespår på Bergsåker idag och såg riktigt fin ut.

Champis är fortfarande dräktig och vi har just nu tre ston som står på station och väntar på seminering. De är Hillan, Zelda och Kewpie. Hillan och Kewpie ska semineras med The Best Madrik och Zelda ska semineras med Cantab Hall lika som Champis.

Alfas da Vinci blev 5:a sist och startar igen på Mantorp den 23:e.

Vad gäller Abbe är det tråkiga nyheter. Han blev 2:a i senaste starten och var halt efter loppet. Det visade sig att han har fått en gaffelbandsskada, troligtvis pga att han har avlastat sin onda hov där han har haft sina hovbölder.

På bilden syns Alfas Diamond då han var en vecka gammal.

Söndagen den 1 april

Hillan ska bli mormor!
Livi Champagne konstaterades dräktig idag, Cantab Hall har fått äran.
Champis syskon ska ut i hetluften de närmaste dagarna, Alfas Abe Lincoln ska ut den 5:e i Östersund sen blir det Alfas Evita på Mantorp på annandagen och till sist Alfas da Vinci den 13:e på Kalmar, tyvärr fredagen den trettonde.....

Lördag 31 Mars

Diamond fick en häst i vägen och slog på en olycklig galopp i sin start. Bättre lycka nästa gång!

Ett reportage om Virre som veckans bloggprofil ligger nu på hästliv.nu.

Måndagen den 11 november

Ett nytt "Fölens album"är skapat. Där finns det nu lite bilder på Hillans föl Alfas Heureka.
Ett par nya bilder finns också i Ridhästarnas album.

Zelda åkte till station igår för att semineras med Cantab Hall.

Tisdag 27 Mars

Alfas Diamond startar på Eskilstuna den 29/3.

Söndag 25 mars

Idag har vi tagit oss i kragen och bestämt oss för vad Hillans föl ska heta. Alfas Heureka får det bli. Det är en stor och riktigt snygg kille!

I fredags blev Champis femma och da Vinci trea på Kalmar.

Torsdag 15 Mars

Igår kväll föddes årets första föl här. Det var Hillary Clinton som fick ett hingstföl efter Orlando Vici, ett helsyskon till Alfas da Vinci således.

Måndag 12 mars

Diamond  galopperade tyvärr bort sig igår. Man undrar onekligen om det är något som är fel, då han går frå att inte ha visat några galopptendenser alls till att galoppera bort sig två gånger i rad. Vi hoppas att han snart är sitt vanliga jag!

Hillan är nu på gång att föla snart. I bloggen pågår nu gissningarna för fullt angående vilken dag och tidpunkt fölet kommer.

Torsdag 8 Mars

Alfas Diamond startar på Bollnäs den 11/3.

Onsdag 7 Mars

I gårdagens travronden uttalade sig Petri Puro om Alfas Domino så här: "Han verkar mycket fin. Det är en häst som visade stora fartresurser hos Akseli under fjolåret och verkar trivas bra hos oss. Jag ser mycket fram emot hans år!

Tisdag 6 Mars

Oj, så länge sedan det var vi uppdaterade här, vi får nog skärpa till oss lite... Bloggen uppdateras lite mer frekvent, följ oss gärna där, samt på Facebook.
På sista tiden verkar det ha gått lite troll i uppfödningarnas startar. Därför var det skönt att se Alfas da Vinci ta en snygg tredjeplats på Jägers ikväll!

Lördag 18 januari

Nu har vår nya ledarvalack anlänt. Han heter Agamemnon och kallas för Jobie.
Hittills har han tagit det hela med upphöjt lugn och verkar ha det temperament vi vill ha på en ledarvalack.

Tisdag 15 Februari

Champis startar på Mantorp den 20/2. Hon går som vanligt ut i ett tufft motstånd, så är det när man har över 800' på kontot.

Dagen efter startar Aisling på Eskilstuna. Hon har hittills i karriären mest bara strulat, vi hoppas att det vänder nu.

Alfas Cinderella sändes iväg i spåren för tidigt i senaste starten och tröttnade på slutet.

Onsdag 8 Januari

Alfas Cinderella startar på Åby igen den 14/2. Man kan inte påstå att hon har tur med spårlottningen. På de fyra senaste starterna har hon haft 8:e spår tre gånger och 7:e spår en gång. Nu fick hon 12:e ...
Hon har ju dock trots sina dåliga spår gjort fina resultat, så vi hoppas att det håller i sig.

Torsdag 2 Februari

Idag blev det en Marhults-dubbel på Åby! Alfas Cinderella hamnade från sitt åttondespår femte invändigt. Hon avslutade fint och blev tvåa, endast slagen av grannens uppfödning Jullex Electra som tog en snygg seger.
Grattis Ulle och Lasse!

Tisdag 31 Januari

Johanna Waern, studerande i företagsekonomi vid Högskolan i Dalarna har gjort en C-uppsats där hon jämför Alfa Stuteris avelsarbete med Stall Carjan. En förkortad version av den uppsatsen finns att läsa här.

Måndag 30 Januari

Nu är det klart med vem som ska efterträda Kingen som uppfostrare till småligisterna (=läs ettårshingstarna).
Det blir en vacker herre vid namn Agamemnon, som förhoppningsvis kan anlända snart och sätta igång med fostrandet.

Lördag 28 Januari

Ridhästarnas album är uppdaterat.
Vi har fått rapporter om att Abbe är betydligt förbättrad efter den hovböld han fick efter senaste starten. Vi håller tummarna för att han snart ska vara återställd.

Fredag 27 Januari

Livi Champagne blev trea i Kalmar ikväll. En bra prestation med tanke på att hon har varit sjuk och vilat.
Alfas Cinderella startar på Åby den 2/2.
 

Torsdag 26 Januari

Nu har jag börjat blogga igen. Den här gången ligger bloggen på sajten Hästliv.nu.
Där kommer jag att avhandla både stort och smått, men alltid mer eller mindre hästrelaterat. Välkommen dit!
(Länken finns också i menyraden här ute till vänster.)

Onsdag 25 Januari

Måndag 23 Januari

Den 27/1 startar Livi Champagne i Kalmar. Det blir hennes första start sedan förkylningen.

Lördag 21 Januari

Länk till artikel om Abbes senaste seger.

Fredag 20 januari

Han gjorde det igen! Underbare Alfas Abe Lincoln tog för fjärde gången i rad en helt överlägsen seger i monté!
En eloge till tränaren Daniel Wikberg och till välridande Linda Fastesson!

Tisdag 17 Januari

Alfas Cinderella blev fyra på Axevalla ikväll, efter att ha hamnat hermetsikt instängd och tvingats runda hela fältet. En klart godkänd insats av hästen!

Måndag 16 Januari

Idag fyller världens bästa syrra Camilla Nilsson år, grattis till dig!

Ett stort grattis även till min gamle arbetsgivare Rolf-Göran Bengtsson för ett mycket välförtjänt Jerringpris!

Aisling klarade inte ut 3:e spåret i volten och slog på en startgalopp. Efter ytterligare en galopp senare i loppet var hon hel ute ur leken. Bättre lycka nästa gång!

Avslutningsvis måste jag dela med mig av den här fantastiska filmen!


Söndag 15 Januari

Alfas Abe Lincoln startar återigen i monté på Bergsåker den 20/1.

Fredag 13 Januari

Här finns en intervju med Linda Fastesson angående Alfas Abe Lincoln.

Torsdag 12 Januari

Nu har vi lagt upp ett nytt album med bilder från vår resa till Malta.

Alfas Dimitri startar på Solvalla igen den 18/1.

Onsdag 11 Januari

Den 16/1 startar Aisling på Eskilstuna och dagen efter går hennes kullsyster Alfas Cinderella ut på Axevalla.
På bilden syns Aisling som åring.

Tisdag 10 Januari

Ett par nya klipp har lagts till under fliken Urklipp.

Måndag 9 Januari

Vi är precis hemkomna efter en veckas härlig semester på Malta. Här hemma möttes vi då av nyheten att Alfas Abe Lincoln har varit i Norge i lördags och tagit sin tredje raka montéseger. Vi hade missat att han skulle ut, så det var en glad överraskning!
Vi konstaterar också att statistik är kul ibland. Så här alldeles i början av året ligger vi som nummer sju av landets segerrikaste uppfödare med bara en massa giganter framför oss.

Onsdag 4 Januari

Duktiga, fina Dimitri vann sin debut idag! Därmed har 100% av D-kullen vunnit lopp. Härligt!

Måndag 2 Januari

Måndag 2 Januari

Alfas CInderella blev trea på Färjestad idag.

Torsdag 29 December

Den 4/1 är det äntligen dags för store snygge Alfas Dimitri att debutera.
Han går ut på Solvalla.
På bilden syns Dimitri som åring.

Tisdag 27 December

Den 2/1 startar Alfas Cinderella på Färjestad.

Annandagen

Zport skriver om Abbes seger igår.

Bilden är hämtad från zport.se

Juldagen

Andra raka! Alfas Abe Lincoln tog en helt överlägsen seger i montéloppet idag. Gissningsvis var det ca 70m till 2:an. "Han joggade" sade jockeyn Linda Fastesson efter loppet. Snyggt ridet Linda!
Här satt vi och grät ikapp som stolta uppfödare när vi tittade på honom på liven.

Julafton

Imorgon är Abbe singelstreck of the day enligt Östersundstravets hemsida.
Så här står det:
En mycket svårlöst V5-omgång väntar i dag. Mitt förslag till singelstreck hittar jag i V5-3, i Daniel Wikberg-tränade 7 Alfas Abe Lincoln. Han var ruggigt bra i montédebuten på Leangen nyligen, och är han lika bra igen så får de övriga kämpa om andraplatsen. Håll i Linda!

Fredag 23 December

Så här Dan före Dopparedan vill vi passa på och önska er alla en riktigt GOD JUL!
Om ni behöver lite motion imorgon mellan skinkan och knäcken kan ni passa på att motionera skrattmusklerna medan ni tittar på det här klippet.

På juldagen går det istället bra att logga in på ATG-live och titta på Alfas Abe Lincoln som gör sin andra montéstart. Vi hoppas att han upprepar segern han tog vid debuten!

Tisdag 20 December

Alfas Cinderella vann sin andra raka seger idag. Stort grattis till ägarna!

På juldagen startar Alfas Abe Lincoln i monté igen, den här gången på Östersundstravet.

Söndag 18 December

Nya bilder finns i fölens album. På den här bilden synd Alfas Gold med sin extramamma Hillary Clinton.

Fredag 16 December

Alfas Evita rörde sig bra, men såg slagen ut redan 500 kvar. Hon var inte frisk och har antagligen åkt på samma halsinfektion som många av de andra hästarna i samma stall har gjort.

Onsdag 14 December

Den 12/12 var vackre Alfas Abe Lincoln i Norge för en försenad montédebut. (Förra gången blev ju loppet inställt.) Abbe visade att detta kanske är hans grej, för han vann! Enligt uppgift gjorde han det dessutom på ett överlägset sätt.
Nu hoppas  vi att det finns fler lämpliga montélopp för honom framöver, detta kan bli spännande.

Alfas Cinderella startar på Axevalla den 20/12. Även den här gången med Björn Goop i sulkyn.

Zelda dräktighetsundersöktes en extra gång idag eftersom vi misstänkt att det kan vara så att hon inte längre är dräktig. TYvärr visade det sig att vår aning var rätt och hon är tom.

Måndag 12 December

Alfas Evita startar på Kalmar den 16/12. Den här gången blir det Zackrisson Senior i sulkyn.

Onsdagen den 7 December

Igår kom Travrondens vinternummer, så det snurrar i huvudet då vi har alldelles för lite ston till alla bra hingstar!
Idag har vi frysmärkt fölen, det funkar så bra varje år, dom är så duktiga!
Även frysmärkarna skötte sig
På bilden syns Alfas Dimitri som ettåring.

Måndag 5 December

Da Vinci slutade som trött femma. Efter loppet stod han med för hög puls och har troligtvis åkt på samma halsinfektion som Champis har.

Dimitri kvalade idag och var först i mål med en halv sekund till godo på tvåan. Han gick 1.20,1 med galopp.

Torsdag 1 December

Alfas Cinderella vann på Åby idag, stort grattis till hennes ägare. Det innebär att samtliga Zeldas avkommor i startbar ålder har segrat.

Onsdag 30 November

Champis blev bara sexa, och en trött sådan i förrgår, trots en mycket fin resa. Dagen efter fick vi förklaringen till det då hon stode med röd hals och hostade. Nu hoppas vi att det är en snabbt övergående förkylning hoon har fått.

Alfas da Vinci startar igen den 2/12 på Kalmar. Vi hoppas att han tagit det förra loppet på ett bra sätt.

Alfas Dimitri kvalar på Mantorp den 5/12. Äntligen är det dags för den store vackre killen att komma ut på banan. Hans debut har blivit försenad av bland annat operation.

Söndag 27 November

Alfas da vinci gjorde ett mycket imponerande lopp på Mantorp idag. Efter en kort startgalopp gick han i dödens nästan hela loppet på tungt underlag. På slutet drog da Vinci och ledaren ifrån resten av fältet.Han orkade inte riktigt ända fram utan det blev en andraplats. Kommentatorn kallade honom för "franskstammad ångvält", ett epitet som ganska väl beskriver dagens insats. Idag är vi stolta uppfödare!

Fredag 25 November

Alfas Abe Lincoln skulle ha debuterat i monté idag. Av det blev det noll och intet då loppet blev inställt.

Alfas Cinderella startar på Åby den 1/12.

Tisdag 22 November

Alfas Domino byter tränare . Petri Puro är det som fått äran att managera den talangfulle gossen. Det ska bli spännade att se honom på banorna igen till våren!

Den 27/11 startar Alfas da Vinci på Mantorp. Dagen efter går storasyster Livi Champagne ut på Halmstad.

Måndagen 21 November

Champis satt tyvärr fast långt bak i fältet. Lite roligare var att Stella Sunds avkomma Anja Blou blev fyra i treåringseliten trots en startgalopp.

Onsdag 16 November

Det har varit lite snärjigt här på sistone, så vi har tyvärr varit dåliga på att uppdatera hemsidan. Nu tänkte vi dock försöka skärpa till oss lite!

Sedan sist har bland annat följande hänt:
*Alfas Evita var 6:a på Kalmar den 11/11.
*Alfas da Vinci var 5:a på Jägersro den 15/11.
*Alfas Abe Lincoln gick godkänt montekval idag.
*Alfas Farao är såld och står hos Tommy Zackrisson i träning.
*Eftersom Alfas Fazer därmed var ensam hingst kvar här hemma och barnvakten Kingen inte längre finns i livet, har även Alfas Fazer fått flytta till Zacke för vinterträning.
*Alfas Etoile och Alfas Etta Extra står däremot istället här hemma för träning tills vidare.
*Smaragd Broline har avslutat sin karriär som fölsto och flyttat till en välförjänt pensionärstillvaro i Borås.

Livi Champagne startar på kalmar den 21/11.
Från och med idag finns vi även på Facebook, följ oss gärna där.
I Fölens album finns ett par nya bilder på Alfas Game Boy, lillebror till Monster Drive som numera har tjänat 2 254 197kr.


Tisdag 25 Oktober

Idag är det en sorglig dag hos oss. Vår älskade Kings Bird Twitter har fått tas bort på grund av fång. På bilden syns Kingen i full färd med att göra det han var bäst på: Passa unghingstar.

Alfas Farao har flyttat till Tommy Zackrisson.

Fredag 21 Oktober

Dagens övningar på travbanan kan bäst sammanfattas med "bättre lycka nästa gång". En del dagar borde man stanna i sängen.

Torsdag 20 Oktober

Alfas Domino ska ut i Finaluttagning till Breeders Crown på Solvalla den 16/10.

Onsdag 19 Oktober

Idag har Magnus varit hos Karlstedt och hälsat på våra uppfödningar Alfas Fazer (som är till salu) och Alfas Francais. Båda två tränar på bra och ser mycket fina ut!
Nya bilder på Fazer finns i Åringarnas album.

Måndag 17 Oktober

Två uppfödningar går ut i Kalmar den 21/10. Alfas Etoile kvalar och Livi Champagne startar.
Nya bilder finns i Familjens album och 09:ornas album.

Söndag 16 Oktober

Alfas Evita klarade tyvärr inte femtespåret utan slog på en galopp och tappade massor, men var grym i upphämtningen till 5:e platsen.
1.16 sista 1500m!

Tisdag 11 Oktober

Nu är det dags för tvååriga Alfas Evita att debutera. Det sker den 14/10 på Kalmar.
Samma dag startar Aisling på Romme.
På bilden syns Evitas ettåriga helbror Alfas Farao.
Nya bilder finns i Åringarnas album.

Tisdag 4 Oktober

Emeraud gick godkänt premielopp idag. Aisling klarade två störningar på ett riktigt rutinerat sätt, men galopperade sedan i dödens. Såg riktigt fin ut innan dess dock.
På bilden syns Emeraud.
Nya bilder finns i Ridhästarnas album samt Familjens album.

Fredag 30 September

Alfas Abe Lincoln startar på Bergsåker den 6/10.

Champis blev trea idag, Etta-Extra blev tyvärr struken.

Onsdag 28 September

Den 4/10 ska Alfas Emeraud gå premielopp på Örebro. Samma dag startar Aisling på Eskilstuna. På bilden syns Aisling som åring.

Efter ett uppehåll i den verksamheten på grund av tidsbrist, tar vi nu åter igen emot hästar för utbildning.

Måndag 26 September

Champis startar på Kalmar igen den 30/9. Etta-Extra går ut i premielopp.

Fredag 23 September

Alfas Etoile har ikväll gått godkänt premielopp. Hon såg riktigt fin ut  och travar med ett långt och fint steg.
Både Champis och da Vinci slutade sexa i sina lopp.
På bilden syns Etoile. En större version av bilden finns i 09:ornas album.

Onsdag 21 September

Domino är struken pga feber. Förbannade skit!

Tisdag 20 September

Alfas Domino är omnämnd som Norrlands Rapide Lebell i kända travbloggen wire-to-wire. Vi tackar för det fina betyget!

Alfas Abe Lincoln var tvåa idag. Aisling galopperade vid tempoökning, förhoppningsvis blir det bättre med rutin.

Måndag 19 September

På fredag den 23/9 har vi tre hästar ut i Kalmar. Livi Champagne och Alfas da Vinci startar, Alfas Etoile ska ut i premielopp.
Ytterligare en box är uthyrd,
två uthyrningsboxar finns kvar .
Stella Sund är såld, vi önskar nya ägaren Helen lycka till med henne.

Söndag 18 September

Vi har skapat en ny rubrik här på hemsidan, där vi har samlat alla våra saluhästar för att underlätta för dig som är kund att hitta informationen. Där finns också utförligare information om hästarna och deras härstamning.
Hästar till salu.

Igår flyttade första hästen in i lilla stallet. Som det ser ut nu är nog två av de fyra boxarna uthyrda.

Fredag 16 September

Två av Hillans avkommor startar den 20/9. Alfas Abe Licoln gör första starten i ny tränarregi på Östersundstravet, Aisling debuterar på Örebro.

Torsdag 15 September

Nu gäller det! Den 21/9 går Alfas Domino ut på Solvalla i Kriteriekval. Vi håller alla tummar och ber till den store travguden att han håller sig i rätt gångart och tar sig till final!

Tisdag 13 September

Champis blev femma idag.

Måndag 12 September

Alfas da Vinci blev tvåa idag och såg jättefin ut.
Bearhunt var oplacerad.
Vi har beslutat oss för att hyra ut vårt lilla stall på fyra boxar som för närvarande står tomt. Mer info finns under fliken
Boxar uthyres .
Fliken 
Saker till salu  är uppdaterad.

Söndag 11 September

Monster Drive blev trea igår.

Onsdag 7 September

Igår åkte Alfas Francais till sin tränare Tommy Karlstedt.
Ett par av Kewpies avkommor ska ut och starta: Monster Drive ska ut i Gulddivisionen på Bollnäs 10/9. Vi hoppas på tredje raka! Lillebror Bearhunt startar på Mantorp den 12/9. Startar på Mantorp gör även Alfas da Vinci.
Livi Champagne startar på Jägersro den 13/9.

Fredag 2 September

Champis blev trea idag.

Torsdag 1 September

Da Vincis lopp blev väldigt ryckigt kört, vilket inte alls passar honom som är mer stark än speedig. Han tog dock 30m på upploppet och slutade sexa.

Alfas Francais är såld. Vi önskar honom lycka till hos sina nya ägare.

Imorgon startar Livi Champagne på Jägersro.

Lördag 26 Augusti

Igår var en rätt deprimernade dag på det stora hela. Domino galopperade bort sig redan i starten och var aldrig med i loppet. Abbe galopperade bort sig i sista sväng, och Etta Extra var väldigt spänd och galopperade flera gånger första varvet. Positivt var dock att hon såg helt grymt fin ut när hon väl slappnade av och travade, med ett suveränt klipp i steget.
Dagens höjdpunkt var klippan Champis, som sin vana trogen skötte sig med den äran, och kammade hem ett andrapris.

Onsdag 24 Augusti

Alfas da Vinci startar på Jägersro den 30/8.

Tisdag 23 Augusti

På fredag är det inte bara Domino som startar. På Kalmar går Livi Champagne och Alfas Abe Lincoln ut, samt Alfas Etta Extra som ska premieloppa.

Några nya bilder finns i Fölens album.

Söndag 21 Augusti

Alfas Domino startar i finalen i Norrlands Treåringselit den 26/8. Vi håller alla tummar vi har tillgång till!

I övrigt håller vi nu på med att ställa iordning det lilla stall som följde med vårt husköp. Framöver hoppas vi också hinna med att göra en lösdrift på logen.

Imorgon är sommarlovet slut och barnen börjar skola och dagis igen.

Lördag 20 Augusti

Länge sedan vi uppdaterade hemsidan nu ...
Nous Esperons blev femma i sin start och startar igen den 22/8.
Monster Drive vann.
Alfas Diamon har blivit fyra i E3 Consolation.

Vi håller på att rensar gården från saker vi inte använder. Därmed är det lite nya saker inlagda under rubriken Saker till salu, bland annat en mycket fin rostfri sulky och en fjärrstyrd båtmotor. Mer saker kommer att dyka upp, så håll koll på den sidan!

Tisdag 9 Augusti

Monster Drive u: Kewpie startar på Gävle den 15/8.
Vår uppfödning Nous Esperons u:Hillary Clinton startar i Finland den 14/8.

Måndag 8 Augusti

Den 11/8 startar Livi Champagne och Alfas da Vinci på Kalmar. Dagen efter startar Alfas Abe Licoln på Vaggeryd.
Imorgon håller vi tummarna för Alfas Diamond i hans E3-kval.

Onsdag 3 Augusti

Den 8/8 startar Alfas Diamond på Örebro  i uttagningslopp till E3.

En liten sammanfattning av årets semineringar:
Fem av sex seminerade ston är dräktiga.

Hillary Clinton är dräktig med Orlando Vici.
Delilah Kemp dräktig med Orlando Vici.
Zelda dräktig med Rite On Line.
Chocolate Soup dräktig med Rite On Line.
Supernatural dräktig med Olimede.

Kewpie tog sig inte. Hon stod vid dräktighetskoll med lite vätska i livmodern och vi beslutade att låta henne stå tom ett år för att hennes livmoder ska få återhämta sig helt efter framfallet hon fick vid fölningen.

Tisdag 2 Augusti

Igår vann Hillary Clintons brorJe T'aime  i Finland igen. Det var hans fjärde raka seger och han har nu drygt 1,7 miljoner på kontot.

Alfas da Vinci visade idag att beslutet att kastrera honom var alldeles rätt. Han tog karriärens första seger på ett riktigt fint sätt!
Grattis till ägare, skötare och tränare!

Måndag 1 Augusti

Domino hade en klar ledning på upploppet i Breeders Crown försöket igår, och såg ut att gå mot en enkel seger. Då slog han på en galopp och blev diskad istället. Ibland är trav mindre roligt än annars ....

Vi har lagt till en ny rubrik här på sidan. Under "Saker till salu" kommer vi att lägga upp stora och små prylar till salu, både hästrelaterade och annat. Det kan även hända att hästutrustning som säljs för andras räkning hamnar under den här rubriken, så håll ögonen öppna!

Fredag 29 Juli

Ridhästarnas album har fått nya bilder.

Onsdag 27 Juli

Champis gick 12,8 i söndags. Tyvärr räckte det bara till en sjätteplats, det är tufft att ha 800 000 på kontot.

Alfas Domino startar i Breeders Crown på Hagmyren den 31/7. Domino är nu den femte segerrikaste treåringen i landet.

Alfas da Vinci startar på Jägers den 2/8.

Alfas Emeraud är nu tillbaka i Sverige efter att ha varit i Estland för inkörning och uppträning.

Hillary Clintons bror Je T'aime vann ett lopp med 10 000 E i förstapris den 23/7. Den 30/7 startar han igen.

Söndag 24 Juli

Alfas Diamond blev idag trea i "Slaget vid Axevalla hed".

Fredag 22 Juli

Idag har det blivit några nya bilder på åringarna.. De finns att beskåda i "Åringarnas album".

Torsdag 21 Juli

Underbara Alfas Domino vann uttagningen till Norrlands Treåringselit idag.
Han har nu 355 000 på kontot och gick idag nytt rekord på 1.14,3

Stella Sunds avkomma Anja Blou startade på Åby idag. Hon satt hermetiskt instängd, men kom loss på Open Stretch nära mål och blev fyra.

Tisdag 19 Juli

Da Vinci blev fyra idag.

Måndag 18 Juli

Alfas Diamond startar i Slaget vid Axevalla hed på Axevalla den 24/7.
Livi Champagne startar på Tingsryd den 25/7.

Mynta är såld och åker till sin nya ägare idag. Vi tror att detta är en köpare som passar Mynta mycket bra.

Söndag 17 Juli

Idag har alla stona kommit hem efter avslutad betäckning.
Återstår att kolla Super Natural och Kewpies dräktighet

Fredag 15 Juli

Idag har vi hämtat vår nya vorstehvalp Farya.

Den 21/7 startar Alfas Domino på Bergsåker i Försök till Norrlands Treåringselit.

Torsdag 14 Juli

Champis och Abbe gjorde halvdana lopp idag, Abbe med galopp och Champis med dåliga ryggar. Resultatet blev en sjätte plats för Abbe och en sjundeplats för Champis med varsin matlapp med hem.

Alfas Evita gick godkänt kval. Det ska bli spännande att se henne på banorna framöver.

Dagens höjdpunkt var ändå Alfas Diamond som trots lite bortavaro på grund av sårskada kämpade på mycket bra och knep en fjärdeplats i hård konkurens i Juliloppet.

Onsdag 13 Juli

Alfas da Vinci ska ut på Jägersro den 19/7 i lopp 10. Tyvärr fick han spår 12, men det är bara oddshöjande.
Efter sitt provlopp som han vann lätt på 1.18 spelar vi VP.
Så från torsdag (tre st) till tisdag (1) så startar/kvalar 4 av Hillans avkommor, behöver jag skriva att jag älskar Hillary Clinton?
Glöm nu inte Alfas Diamonds start imorgon på Örebro DD1.

Lördag 9 Juli

Kewpie är seminerad med So Perfect idag. Igår kväll konstaterades Delilah Kemp dräktig med Orlando Vici. Supernatural däremot var tyvärr tom och ska semineras om.

Nya bilder på fölen finns i Fölens album.

Den 14/7 startar Alfas Diamond på Örebro. På bilden syns hans lillebror Alfas Gold.

Fredag 8 Juli

Den 14/7 ska tre av Hillary Clintons avkommor ut i Kalmar:
Livi Champagne och Alfas Abe Lincoln startar och tvååriga Alfas Evita kvalar.

Onsdag 6 Juli

Alfas da Vinci "vann" sitt provlopp lätt idag. Han gick 18 blankt. Förhoppningsvis innebär detta att han nu är på gång igen efter sin kastrering.

Ettåringarna är släppta på nytt bete idag. På bilden syns Alfas farao.

Tisdag 5 Juli

Visa saluhästar - check.
Såga ner träd - check.
Sätta staketstolpar - check.
Värmeslag - check.

För övrigt så har vi nu en fungerande mejl igen.

Måndag 4 Juli

Vår mejl ligger nere sedan ett par dagar. Tydligen ligger Surftowns servrar under vatten. Om någon behöver få tag på oss är Magnus telefonnummer 0734-120070 och Virres nummer är 073-9605007.

Söndag 3 Juli

Champis blev sjua i sitt lopp, 40 meter tillägg är inte roligt ...

Trav är ju kul, men skulle vi någon gång tröttna på det, kanske galopp kan vara ett alternativ? Det verkar nämligen också vara skojigt. 

Lördag 2 Juli

Monster Drive gjorde en kanoninsats idag i finalen i Silverdivisionen. Från att i början av upploppet legat sist i fältet kom han mycket starkt och var nos ifrån att knipa andraplatsen men fick nöja sig med en tredjeplacering. Lillebror Game Boy har en hel del att leva upp till!

Tisdag 28 Juni

Alfas Domino! Rackarns vad bra han är! Efter dubbla galopper hamnade han långt efter fältet, men kom som en demon på slutet. Utan galopperna hade han vunnit plättlätt, nu blev han tvåa. Det är inte utan att man blir lite rörd då man tänker på att han var så svag när han föddes att supermorsan Zelda struntade blankt i honom. Med dagens vinstsumma passerade han 300 000 insprunget.

Måndag 27 Juni

Champis blev oplacerad idag, men fick en bra tid, 1.14,2. Vi hoppas att detta innebär att hon närmar sig form nu. Nästa start blir på Kalmar den 3/7.

Söndag 26 juni

Abbe blev sexa idag.

Lördag 25 Juni

Den 27 Juni startar Champis på Halmstad.
En fortsatt trevlig midsommarhelg önskar vi er alla!

Onsdag 22 Juni

Diamond skadade sig i transporten på väg till Färjestad och ströks. Vi hoppas att han snart är frisk igen!
Abbe slog på en galopp och blev oplacerad, men kändes fin enligt Zacke. Bättre lycka på söndag.
Den 20/6 startade Nous Esperons i Finland och blev tvåa.
Alfas Domino ska ut igen den 28/6. Den här gången blir det på Solänget och det är Norrlands treåringselit som gäller igen.

Måndag 20 Juni

Idag håller vi tummarna för Diamond i hans E3-kval.
Alfas Abe Lincoln ska ut inte bara på Jägers imorgon, utan även på Kalmar den 26/6.

I övrigt är det logistik på schemat idag: Etoile har fått åka tillbaka till Zacke. Delilah och Galaxy har hämtats hem från stationen, och Soppan och Lill-Soppan () är på´väg till Rite On Line. Vi hade egentligen inte tänkt att ta fler föl på Soppan, men vi är så nöjda med både Fazer och Gazpacho och Soppan är fortfarande i sånt fint skick att vi nu har beslutat oss för att ta ett föl till.

Vi har dessutom pratat idag med Dick Robersson som tränar Soppans tvååring e:Windsongs Legacy. Den har gått 1.28 i träning.

Lördag 18 Juni

Domino vann sitt uttagningslopp i Norrlands treåringselit. Till skillnad från förra starten hade han nu löpningsförloppet på sin sida och såg riktigt riktigt fin ut.

Röstningen om vad Soppans föl ska heta är nu avgjord. Det vinnande förslaget blev Gazpacho och förslaget kom från Skip Fillipone. Congrats Skip, and thank you for coming up with such a great name. You win eternal fame and glory.
  Sadly enough thats all you win.

Onsdag 15 Juni

Alfas Abe Lincoln startar på Jägers den 21/6.

Tisdag 14 Juni

Alfas Diamond startar uttagningslopp till E3 på Färjestad den 20/6.

Måndag 13 Juni

Alfas Domino startar i Norrlands Treåringselit på Boden den 18 Juni.

Lördag 11 Juni

Idag har vi ett litet försenat kalas för Alde. Att vi skulle baka en hästtårta fanns givetvis med bland önskemålen som vanligt. Mamma hör och lyder.

Zelda är nu dräktig med Rite On Line och kom hem från Alebäck idag.

Kewpies avkomma Monster Drive blev tvåa i Silverdivisionen idag. Han gick 12,6 vilket innebär nytt rekord på distansen för honom.

Fredag 10 Juni

Nu börjar det bli dags att fatta ett beslut angående namnet på Soppans föl. Vi har valt ut de fem namn vi gillar bäst av alla de förslag vi har fått. Lägg din röst på ditt favoritförslag.

Torsdag 3 Juni

Igår föddes årets sista föl. Det var Kewpie som fölade redan på dygn 313. Hon fick ett hingstföl som är väldigt liten så klart med tanke på hur tidigt född han är, men han är väldigt pigg och stark och kommer nog att klara sig utmärkt. Kewpie däremot fick livmoderframfall. Veterinär lyckades få livmodern på plats igen, och än så länge mår Kewpie bra. Hennes fortsatta framtid som fölsto får vi ta under nogrannt övervägande.
Bilden är tagen på fölet idag under en liten premiärpromenad i hagen. Alfas Game Boy ska han heta.

Alfas Diamond blev fyra idag på nya rekordet 1.13,7. Duktig kille!

Vi har så svårt att bestämma oss för vad Chocolate Soups föl ska heta, att vi nu har startat en liten omröstning här på sidan. Gå gärna in där och tyck till, ta chansen att döpa morgondagens stjärna!

Tisdag 31 Juni

Domino kämpade tappert i tredjespår och dödens, men blev trött till slut. Vi tycker dock att han gjorde en helt fantastisk insats. Nästa gång hoppas vi på ett bättre löpningsförlopp.

Alfas Diamond startar på Romme den 3/6.

Söndag 29 Maj

Champis blev trött igår. Antingen behövde hon ett snabbt lopp i kroppen eller så är hon inte frisk.

Idag tar vi nya tag och håller tummarna för Domino i treåringseliten!

Lite nya bilder är upplagda i Fölens album.

Lördag 28 Maj

Idag hejjar vi på Champelina!! Hejja Champis!!

Fredag 27 Maj

Idag finns vi på mässan på Elitauktionen. Välkomna att besöka oss där!
Imorgon startar Livi Champagne i Lärlingseliten och på söndag går Alfas Domino ut i Treåringselilten.

Torsdag 26 Maj

Idag firar vi att världens bästa Alde fyller åtta år. Stort Grattis Alde!!

Tisdag 24 Maj

Under elitloppshelgen startar både Livi Champagne och Alfas Domino. Champis startar i Lärlingseliten och Domino i Treåringseliten. Betyder det att det är elithästar som föds här i Marhult?
Magnus kommer attt åka upp. På fredagen finns han i en monter på Scandic Infra City med information om våra unghästar. På lördag och söndag ska han mest bara roa sig.

Virre och barnen stannar hemma och vaktar fölen och kläckning av eventuella kycklingar.

Idag har vi fotograferat våra åringar, bilder finns i åringarnas album.

Fredag 20 Maj

Chocolate Soup har fått ett svart stoföl e:Sam Bourbon.

Torsdag 19 Maj

Supernatural har fått ett stoföl e:Like A Prayer.
Abbe var fyra i sitt lopp.

Söndag 15 Maj

Nu är Supernatural på gång att föla, det ser ut som hon fölar inom ett dygn. De orden lär jag väl få äta upp ...

Den 17/5 startar Alfas Abe Lincoln på Jägersro.

Fredag 13 Maj

Vid 23-tiden igår föddes föl nummer två. Delilah Kemp fick ett stort hingstföl e: Sam Bourbon.

Torsdag 12 Maj

Nu är årets första föl här!
Smaragd har fått ett hingstföl e:Quatre Juillet. Han ska heta Alfas Gold.
Champis fick inte riktigt sitt ultimata löpningsförlopp idag, men blev iallafall femma och passerade 800 000 i insprugna pengar.

Onsdag 11 Maj

Idag har Magnus varit på Solvalla och hejjat på Diamond och Domino.
Han hejjade ganska bra, för Domino blev fyra efter en rejäl galopp där han tappade 100m. Han gick 1.14,5 med den galoppen och såg fantastiskt fin ut på upploppet. Diamond fick en smygresa och slutade sexa, duktig även han. Tiden för Diamond blev 1.15,0 vilket innebär att båda två gick nytt rekord.

Resten av familjen är hemma och fölvakar på Smaragd och Delilah som båda står med vaxproppar och kniper.

Imorgon håller vi tummarna för Livi Champagne och Anja Blou.

Den 17/5 startar Alfas Abe Lincoln på Jägersro.

Tisdag 10 Maj

Da Vinci blev 6:a på 1.17,9. Han hade lite trafikproblem men gick riktigt bra.

Måndag 9 Maj

Bearhunt var oplacerad men gick nytt rekord på 1.16,7.

Söndag 8 Maj

Monster Drive vann på Vaggeryd idag.

Lördag 7 maj

Kewpies avkommor ska ut och tävla: Monster drive startar på Vaggeryd imorgon och Bearhunt startar på Färjestad den 9/5.

Den 12/5 startar Stella Sunds avkomma Anja Blou på Åby.

Fredag 6 Maj

Nu är startlistan för Kalmars tävlingar klar. Champis fick spår 10.

Idag har en av våra hönor bestämt sig för att hon ska ligga på ägg, så nu hoppas vi att hon gör det tiden ut.. Hon är av rasen Faverolle som normalt sett inte ruvar. Kanske har vi kycklingar om tre veckor.

Torsdag 5 Maj

På onsdag blir det spännande!
Då möts för första gången Alfas Diamond och Alfas Domino i ett lopp, då båda ska ut i Vårfavoriten på Solvalla. Vi önskar båda hästarna med ägare, tränare och skötare ett stort lycka till!

Vi har lite andra uppfödningar som går ut nästa vecka med:
På tisdag startar Alfas da Vinci på Jägersro.
På torsdag går (antagligen) Livi Champagne ut på Kalmar. Anmälan är imorgon.

Magnus kommer nu att skaffa sig magsår på allvar ....

Måndag 2 Maj

Soppan ställde in alla planer på att föla när vädret slog om.
Kewpies bror Bearable tog sin andra raka seger den 27/3 och verkar vara riktigt lovande.

Söndag 1 Maj

Monster Drive blev trea i V75 igår.
Nu drar fölsäsongen igång här för i år. Chocolate Soup har fått råmjölk och fölar snart.

Lördag 30 April

Igår var en bra dag! Alfas Domino vann Umåkers treåringselit på ett mycket imponerande sätt på nya rekordet 1.15,1.
I Kalmar passade Alfas Evita på att gå godkänt premielopp, också på ett mycket fint sätt.
Idag håller vi tummarna för Kewpies avkomma Monster Drive som startar i V75.
På bilden syns Evita.

Tisdag 26 April

Alfas Domino startar i Umåkers treåringselit den 29/4.

Måndag 25 April

Champis gjorde en helt godkänd come back idag. Fick ledningen från start, tyvärr var det sedan ingen som ville överta. På upploppet gick de om henne, då var hon trött. Med tanke på att det är ett drygt halvår sedan hon startade, och med lång tid på boxvila, är vi mer än nöjda med hästen. Hon gick 15,5 och blev 6:a. Hon såg riktigt rktigt fin ut. Tack Zacke och teamet för det fina jobb ni har lagt ner på att få henne till start igen!
Bilder kommer!

Söndag 24 April

Hillary Clinton har idag blivit konstaterat dräktig på 16 dygn med Orlando Vici.

Onsdag 20 April

Solen skiner, gräset gror och fölstona blir tjockare och tjockare! Nu börjar vi längta på allvar tills fölningarna sätter igång!
Vi är nu mitt uppe i vår flytt, det är helt otroligt vad mycket grejor man samlar på sig .... En uppdatering i byggeribloggen kommer inom kort!

Tidag 19 April

Nu är det dags för Champis att göra come back på tävlingsbanan igen! Den 25/4 startar hon på Halmstad, passande nog i "Bring Me Backs lopp"!
Alfas Abe Lincoln startar på Jägersro dagen efter.

Fredag 15 April

Diamond blev fyra idag, och passerade därmed 200 000 i insprugna pengar. Duktig kille!

Tisdag 12 April

Alfas Diamond startar på Bergsåker den 15/4.

Måndagen 11 April

 Vi vill dela med oss av en VARNING till alla travhästägare. En kvinna i Närke köper upp billiga hästar, alternativt får till skänks eller tar på foder, under falska förespeglingar. De skickas sedan ganska omgående till slakt, alltså även hästar som hon inte äger. Mer info finns här.

Söndag 10 April

Stella Sunds avkomma Anja Blou blev femma i Kalmar i fredags.

Lördag 9 April

Je T'aime blev trea i Prix d'Etain Royal idag.

Fredag 8 April

Hillary Clintons bror Je T'aime har sedan vi uppdaterade om honom sist startat ytterligare en gång och var då tvåa. Imorgon startar han i Prix d'Etain Royal.

Torsdag 7 April

Nu är säsongen igång! Hillary Clinton åker idag till station för att semineras med Orlando Vici. Zelda ska semineras med Rite On Line imorgon.
Alfas Domino blev trea idag på Boden efter en resa i dödens. Duktig kille!
En ny rubrik finns nu här på hemsidan: Årets hingstval.

Onsdag 6 April

Kewpies bror Bearable vann idag i sin andra start. Sista rundan gick i 1.13,5. Roligt!
Abbe galopperade igår och var inte bra.

Fredag 1 April

Alfas Domino startar på Boden den 7/4.

Tisdag 29 Mars

Alfas Abe Lincoln startar på Halmstad den 4/4.
Stella Sunds avkomma Anja Blou var tvåa i sin senaste start och startar igen den 31/3 på Åby.

Måndagen 28 Mars

Kewpies avkomma Monster Drive var trea i årsdebuten i torsdags. På lördag är det dags för nästa start, silverdivisionen på Bergsåker.
Bilden är lånad från travfilosofen.
Hillary Clintons bror Je T'aime var tvåa i Finska V75 den 12/3.
Vår uppfödning Nous Esperons har varit placerad 4:a och 6:a i Finland den här månaden.

Söndag 27 Mars

Alfas Domino vann en fin seger på Umåker idag. Stort grattis till ägare och tränare!
På bilden syns Domino som åring.
På Umåkers hemsida finns en fin artikel om segern. Den ligger även under "Urklipp"

Fredag 25 Mars

Alfas Diamond startar på Solvalla den 30/3.

Torsdag 24 Mars

Alfas Domino startar på Umåker den 27/3.

Onsdag 23 Mars

"Våra fölston" är nu uppdaterat, med en liten presentation av våra nya fölston. Bilder kommer så småningom!
Alfas Etoile har ikväll anlänt till Eskilstuna och sina nya ägare.

Tisdag 22 Mars

Idag har vi varit hos Zacke och hälsat på "våra" hästar och sagt hejdå till Etoile (bilden) som åker till sina nya ägare imorgon. Vi önskar dem lycka till med sin fina nya häst!
Våra nya fölston Kewpie och Supernatural anlände på eftermiddagen. De verkar båda vara fina och trevliga damer. Nu blev fölsäsongen ännu mer spännande!
Just nu sitter vi och surfar runt på Blodbanken för att göra alla hingstval. Planen är att fem ston ska betäckas i år.
Champis har gjort ett nytt blogginlägg.

Måndag 21 Mars

Vackra Alfas Finans är såld, men hästantalet är fortsatt konstant ....
Fölstoet Supernatural anländer imorgon tillsammans med Kewpie.
Supernatural är dräktig med Like A Prayer.

Onsdagen den 16 Mars

Abbe var duktig tvåa idag på Kalmar, fick stryk av den i vinnarhålet.
Alfas Etoile är såld, men antalet hästar är konstant.
Vi har köpt in ett nytt fölsto. Kewpie heter hon och är dräktig med Zerberus. Hon har redan lämnat en miljonär, nämligen derbyhästen Monster Drive.

Lördag 12 Mars

Vi har mycket att göra, tydligen för mycket för att uppdatera hemsidan ordentligt ...
Alfas Abe Licoln var femma i sin start efter ett varv i tredjespår, så det får han godkänt för. Alfas da Vinci galopperade och såg inte fräsh ut.
Nous Esperons och Anja Blou var oplacerade i sina starter. Inget vidare med andra ord, så nu hoppas vi att fortsättningen blir bättre!

Anja Blou startar på Axevalla den 15/3.
Alfas Abe Lincoln startar i Kalmar den 16/3.

Måndag 28 Februari

Den 4/3 startar bröderna Alfas Abe Lincoln och Alfas da Vinci i Kalmar.
Idag har vi kört ner Alfas Etta Extra och Alfas Etoile till Tommy Zackrisson, där de nu ska stå i träning.

Lördag 26 Februari

Je t'aime  vann idag 6000 euro i Finland, Syrran (Hillary Clinton) grattar.
Men tycker att hon lämnar minst lika bra i fölboxen!

Lördag 26 Februari

Den 2/3 gör Anja Blou (u: Stella Sund) sin andra start, på Solvalla den här gången.
Den 4/3 startar Nous Esperons i Finland.
Idag startar Hillary Clintons bror Je T'aime i Finland.

Torsdag 24 Februari

Alfas Diamond blev struken igår p g a dåliga blodvärden.
Igår kväll konstaterade vi även att Hillary Clinton tyvärr inte är dräktig längre.
Därmed är det bara fyra föl som väntas till sommaren.

Tisdag 22 Februari

Alfas Abe Lincoln vann ikväll en övertygande seger på Jägersro! Stort grattis till ägarna och tränare.

Stella Sunds treåriga avkomma Anja Blou (ej vår uppfödning) debuterade igår. Hon blev fyra med mersmak. Gick fort sista 100m.

Lördag 19 Februari

Alfa Stuteri omnämns i positiva ordalag i travbloggen Wire-to wire idag. Kul!
Igår kom tidningen Travhästen, med en liten spalt om vår uppfödning. Klippet finns att läsa i albumet Urklipp.
Vi gläds också åt grannarna Lasse och Ulle vars uppfödning Jullex Eragon var omslagspojke på samma tidning.
Vi har tagit ett par nya bilder på Alfas Finans. De finns i Åringarnas album.

Fredag 18 Februari

Den 23/2 startar Alfas Diamond på Solvalla.
Alfas Abe Lincoln startar på Jägersro den 22/2.

Torsdag 10 Februari

Diamond blev trea igår. Grattis till ägare och tränare.
Da Vinci blev struken på grund av mugg. Vi hoppas att han snart är bra igen.
Abbe galopperade i sin start.

Torsdag 3 Februari

Onsdag 9/2 startar Alfas Diamond på Solvalla.

Tisdag 1 Februari

Hillary Clintons bror J t'Aime har vunnit ytterligare ett lopp i Finland. Han uppges ha kanonform och siktar nu på Prix d'Etain Royal i början av april. Han har nu tjänat ca 1 270 000kr.

Alfas Abe Lincoln startar i Kalmar på fredag 4/2.
Alfas da Vinci debuterar på Jägersro på tisdag 8/1.

Fredag 27 Januari

Alfas Diamond blev femma i sin start igår efter em resa i dödens.

Fredag 21 Januari

Vår älskade vorstehtik Dixie dog i natt efter att ha blivit påkörd av en bil. R.I.P.

Abbe blev tvåa i sin start.

Torsdag 20 Januari

Alfas Diamond startar i Zoogins treåringspris på Solvalla den 26/1.

Onsdag 19 November

Vi fick med 2st i topp 30 bland alla tvååringar, Alfas Diamond och Alfas Domino!
Undrar hur många vi får in i topp 30 bland 3åringarna 2011?
http://www.travsport.se/appImage/vinstrikaste_hast.pdf

Onsdag 19 Januari

Alfas da Vinci "vann" provlopp i Kalmar idag på 1.19,6.
Nu ser vi fram emot att treåringsloppen startar i Kalmar!

Alfas Abe Lincoln startar i Kalmar på fredag den 21/1.

Fredag 14 Januari

Hillary Clintons bror, miljonären Je T'aime vann gulddivisionslopp i Finland förra helgen.

Lördag 8 Januari

Våra vedermödor och framgångar med renoverandet av vårt nya hus kan ni numera läsa om i vår Byggeriblogg.

Fredag 7 Januari

Abbe hoppade tyvärr bort sig i sin start, och såg inte helt fräsh ut.

Måndag 3 Januari

God fortsättning på er alla!
Årets första start bland våra uppfödningar står Alfas Abe Lincoln för.
Den 7/1 startar han i Kalmar. Vi håller tummarna för andra raka!

Måndagen den 11 december

Alfas Diamond blev tvåa i finalen av "Morgondagens stjärna".
STORT grattis till ägare och tränare!!

Måndag 27 December

God fortsättning!
Champis är numera ute på dagliga skrittrundor i vagn. Än så länge ser allt riktigt bra ut, och vi hoppas att hon kommer att kunna komma tillbaka på tävlingsbanan.
Åringarna Etta-Extra och Etoile tränar på bra och är väldigt trevliga.
Fölstona börjar bli runda om magarna och hoppet finns om att det trots allt kommer att komma en vår, även om den i dagsläget känns långt borta.

Fredag 24 December

GOD JUL FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA!!

Den 29 startar Alfas Diamond på Solvalla.

Fredag 17 december

Alfas Domino blev trea i Norrlands tvååringselit idag, och Champis har varit på ett återbesök hos veterinären och fått goda besked. En bra dag!
Allt ser än så länge riktigt bra ut med Champis ben. Nu väntar två månader med skritt innan nästa återbesök.

Torsdag 16 December

Alfas Abe Lincoln tog en efterlängtad seger idag. Nu hoppas vi att han äntligen är på gång igen efter ellt elände.

Måndag 13 December

Idag har vi varit på dagis och tittat på när Idun lussat.
Tänk så stora barnen är!
Alfas Domino startar på Bergsåker den 17/12.
Champis har efter en tids tystnad äntligen uppdaterat sin blogg idag.

Lördag 4 December

Idag har vi tagit julkort i hästfotostudion. Att få barn, häst och nedkyld teknik att fungera på samma gång är inte det lättaste, men det gick till slut!

Torsdag 2 December

Fölen har nu blivit frysmärkta.

Onsdag 1 December

Idag har vi varit på banken och betalat vårt nya hus. Vi har köpt grannfastigheten och kommer att flytta in där så fort vi är färdiga med lite rustningsarbete.

Tisdag 30 November

Fölens album och fölstonas album är uppdaterade med lite vinterbilder.

Torsdag 25 November

Alfas Diamond blev fyra idag. Därmed har han hittills knatat in över 100 000.
Duktig kille!

Tisdag 23 November

Igår hade Marhults Hästvänner maskeradhoppning i vårt ridhus. Ett album med bilder finns upplagt här på hemsidan. Tyvärr strular vår hemsideleverantör för tillfället, så vi har bara lyckats ladda upp några få bilder. Fler kommer så fort de tekniska problemen är lösta.
Alfas Diamond startar på Åby den 25/11.
Alfas Domino blev tvåa idag igen. Grattis till ägare och tränare!
Alfas Domino startar igen på Umåker den 18/11.
Alfas da Vinci gick godkänt kval på tiden 1.22,2.
Alfas Abe Lincoln var oplacerad och sämre än förväntat.
Alfas Cinderella galopperade tyvärr i sin start och var oplacerad.
På fredag den 12/11 kvalar tvåårige Alfas da Vinci. Alfas Abe Lincoln startar samma dag.
Alfas Domino blev tvåa igår, på nya rekordet 1.17,7. Grattis till ägare och tränare!
Alfas Cinderella startar på Åby den 11/11.
Helbrodern Alfas Domino är såld till en finsk ägare, och kommer därmed inte att vara RIX-häst, som det var bestämt. Såvitt vi förstår kommer han dock att tränas och tävlas i Sverige. Vi önskar nya ägarna lycka till!  Idag startar han på Umåker.
Tvårige Alfas Diamond vann idag lopp för andra gången.
Vi gratulerar ägare och tränare till denna fina häst!
Champis har börjat blogga från sjukboxen!
Bloggen finns att läsa här: http://champisblugg.blogspot.com/
Alfas Diamond startar på Färjestad den 1/11.
Champis och hennes skada är omnämnda i Ronden idag, läs mer under urklipp: http://www.alfa-stuteri.se/24564670?i=38459111
Abbe såg väldigt laddad ut och galopperade tyvärr bort sig i sin come back.
Idag har vi konstaterat att den bästa sortens elev, är den sorten som tar sin häst och sladdar ridbanan med den!  Tack Solvig och Klara!

Alfas Domino har blivit utsedd till Rix-häst: http://www.travnet.se/TravnetCore/?coreUrl=http%3A%2F%2Fwww.travnet.se%2Fwww%2Fpublic%2Fwebb%2Fdefault.asp%3FinfoID_equals_52571_and_infoTyp_equals_nyhet
I artikeln står det att han är ett sto. Det var han iallafall inte då vi sålde honom ...

Ett nytt pussel finns utlagt idag här på hemsidan.
Inatt kom årets första snö. Vi vuxna tycker mest att det är ett elände, men barn och djur tycker att det är kul!
Nu är det dags för lite uppfödningar att starta igen.
Den 25/10 gör Alfas Abe Lincoln come back efter sin hjärtmuskelinflammation. Starten sker på Halmstadtravet. På bilden syns Abbe i Tingsryd.
Dagen efter ska Alfas Cinderella ut i Örebro.
Lycka till önskar vi båda två!
Champis har blivit opererad idag. Operationen gick så bra den efter omständigheterna kan göra, så det känns lovande.
Tvåårige Alfas da Vinci har gått sitt livs andra provlopp i Kalmar idag. Han gick upp i dödens och  övertog sedan ledningen. Till slut blev han knappt slagen som tvåa.
Under rubriken urklipp finns nu ett loppreferat från Alfas Diamonds seger häromdagen.

Alfas Domino (-08) var femteplacerad den 17/10.
För den som känner sig pysselsugen finns det nu ett pussel i menyn, föreställande en viss väldigt fin häst.
http://www.alfa-stuteri.se/24564661
Champis är nu röntgad. Det konstaterades att hon har en spricka i kotbenet. Hon är nu i Slöinge för operation.
Alfas Diamond vann idag. Stort grattis till ägare och tränare!
Champis står enligt uppgift fortfarande på tre ben. Vi hoppas att hon får komma till veterinären för utredning i morgon måndag.
Som om inte det var nog har vi idag fått åka till djursjukhuet och lappa ihop vår hund Pippi efter att hon blivit biten av en större hund. Där ser dock prognosen god ut, och hon mår redan mycket bättre.
Positivare är att Alfas Diamond är på gång att starta igen. Han ska ut på Färjestad den 18/10. Lycka till önskar vi!
Idag har lilla welshen Smulan blivit fotad i fotostudion. Bilder finns i albumet "Portfolio/studio".
Champis fick en galopperande häst i famnen och slutade oplacerad. Värre var att hon efter loppet stod på tre ben ...  Vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt, men tyvärr ser det väl inte så hoppfullt ut.
Etta-Extra och Etoile travar nu för vagn och sköter sig strålande.
Snart, snart SNAAART är uteboxarna färdigmålade invändigt. Tänk att ett så till synes litet arbete ska kunna ta så lång tid, men så blir det då man bara har en liten stund nu och då till godo. Fint blir det iallafall!
Livi Champagne startar i ett tufft V75 lopp på Åby på lördag.
Vi hade lite tur med spårlottningen, då vi fick spår 9 bakom bilen.
Så hade det inte varit på otursbanan så hade det varit "klart", nu får vi hoppas på en fin peng!
Idag fyllde världens bästa Idun tre år. Ingen fattar hur det har gått till, men så stor är hon nu. Dagen till ära har hon förärats med en kanin, som hon har döpt till "Studsmatte Gå"!
Idag gick da Vinci provlopp, vilket han gjorde bra!

Nu finns Hästfotostudion på facebook: http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Lenhovda-Sweden/Hastfotostudion/157242207632022
Abbe gick snabbjobb idag, avslutade 16 sista varvet och närmar sig start!
Nu är vi äntligen hemma efter en lång och dryg Stockholmsresa. Vi gratulerar de nya ägarna till Emeraud, Etta-Extra och Evita. Vi är extra glada över att Etta-Extra och förhoppningsvis även Evita efter avslutad karriär kommer att sättas i avel här hos oss.
På måndag börjar inkörningen av Etoile samt Etta-Extra som tills vidare står kvar här. Kul!
Magnus hoppas att Etoile inte kommer att bli såld. I så fall ska han börja köra lopp igen och göra Kalmartravet osäkert... Huka er!
Kriterieauktionens två första dagar sammanfattas enklast med ordet uselt.
Priserna var i botten, väldigt många hästar gick åter eller såldes för vrakpriser, medan en hel del inte ens fick bud.
Själva fick vi slumpa bort Emeraud och de övriga tre ropade vi åter.
Evita och Etta-Extra hade vi bättre bud på innan, så de säljs nu till de köparna. Etoile sätter vi nu igång att träna själva, hon är fortfarande till salu.
Kriterieauktionen: Chocolate Soups ettåring gick åter för 110 000 och säldes därefter till ett högre belopp.
Alfas Domino blev trea på Dannero idag.
Nu har vi också lagt ut en film med alla fyra ettåringarna på samma film. Den ligger liksom de andra filmerna både här och på youtube.
http://www.youtube.com/user/alfastuteri?feature=mhum#p/a/u/0/AGa7z6RaZpM
Alfas Diamond blev femma i sin start.
Ni vet väl att ni kan se filmerna på åringarna i större format på vår youtubekanal?

http://www.youtube.com/user/alfastuteri
Albumen "Urklipp" och "Fölens album" är uppdaterade med nya bilder.
Den 13/9 kvalade Stella Sunds tvååriga avkomma, det hade vi missat.
På torsdag 23/9 startar Alfas Diamond på Örebro.
Nu har vi lagt ut filmer på alla åringarna. De ligger på varsina sidor, under Åringarnas album.
TJOHOO!
Champis vann idag, ytterligare 100 000 in på hennes konto. Därmed har hon snart 800 000 insprunget. Hon tangerade dessutom sitt eget banrekord.
Idag har vi fotograferat och filmat åringarna inför Kriterieauktionen.
Bilderna ligger i Åringarnas album, filmerna kommer snart upp både här på sidan och på vår youtubekanal.
På fredag den 17/9 startar Champis i Kalmar.
Alfas Domino har debuterat. Han blev sexa och gick 19,8 med galopp.
Alfas Diamond var trea idag på 17,2.
Champis startar i Kalmar på fredag.
Grattis till Alfas Domino som kvalade på 19,5
Nu är två av fyra tvååringar startklara, alla fyra har tidigare gått godkänt premielopp, lite stolt är man!
Alfas Diamond startar på måndag, lite svårt läge men vi är imponerade hittills och önskar lycka till!
Champis blev sexa och letar efter formen!
Champis startar på Kalmar på fredag.
Champis blev fyra  på 1.15,4 idag.
70-årige Jean Pierre Dubois vann onsdag eftermiddag Grupp III loppet, Prix de Milan (300.000 kr. til vinnaren) på Enghien med den 4 årige SAM BOURBON(Goetmals Wood) fick en indledning i tredje spår för att sedan landa utvändigt ledaren. I denna position fick hingsten gå fram till upploppet då han övertog ledningen och vann säkert på 1.14,9v/2875m.
Idag har Krusmynta åkt från oss till Hannah i Hälsingland. Lycka till med din häst Hannah!
På tisdag 24/8 startar Champis i Kalmar.
Alfas Diamond var trea på 17,9.

Imorgon startar Alfas Diamond på Solvalla.

Igår startade Livi Champagne och Alfas Cinderella. Champis blev oplacerad på nya rekordet 1.12,2.
Cindy gick i ledningen från start fram till upploppet, i ett tufft tempo hela vägen. Hon tröttnade till slut och blev femma.

Tvåårige Alfas Diamond var tvåa i sin debut idag.
Stort grattis till ägare och tränare!

Alfas Cinderella startar på Åby den 29/7.
Hillary Clinton är konstaterad dräktig med Coktail Jet idag.
Champis slutade oplacerad efter ett lopp där hon aldrig riktigt fick chansen.
På lördag 24/7 startar Livi Champagne V75 på Axevalla.
Lite orkar fölen busa, trots den otroliga värmen vi har. Några nya bilder finns upplagda i fölens album.
Bling Bling galopperade bort sig och blev första utan pengar. Champis satt fast. fick lucka sent men blev störd. Hade mycket krafter kvar men blev utan pengar.

Tvåårige Alfas Diamond har gått godkänt kval i kväll, på tiden 1.21,2.
På bilden syns Diamond som föl.
Storebror Alfas Bling Bling startar på Bergsåker den 9/7.
Idag har vi lagt hela dagen på att skörda ensilage, vi avslutade med att skjuta vårat första vildsvin.
Grilla gris grilla gris....
Alfas Bling Bling blev fyra i sitt lopp.
Livi Campagne startar i Halmstad den 9/7.
Abbe var ute och vann provlopp idag, 1.17.
Lite mer jobb så är han startklar igen.
Nous Esperons startar på Solvalla den 5/7.
Alfas Bling Bling startar på Bergsåker den 2/7.
Alfas Bling Bling blev tvåa igår.
Champis blev utan pengar idag, hon blev lite trött, vilket är helt förståeligt med tanke på att hon har varit sjuk och inte startat på ett tag. Hon tog dock ett nytt rekort på 12,8 vilket vi såklart är mycket nöjda med!
Alfas Diamond ska ut i kval den 5e Juli
Idag konstaterades Smaragd Broline dräktig med Quatre Juillet och Stella Sund med Repeat Love
Livi Champagne startar på Kalmars V75a i midsommarhelgen.
Från ett bra spår så är hon minst en outsider
Idag har Alde som växer med överljudsfart gått ut F-klass.
Vi har konstaterat att Delilah Kemp är dräktig med Sam Bourbon och även lyckats få Zelda och Chocolate Soup bokade till honom.
På bilden avslutningsfina Alde och Mira i gräset.
Idag har vi varit hos Zacke och behandlat ryggarna på Abbe och Champis, och även hälsat på da Vinci.
På bilden syns Magnus och Abbe.

"Soppan" fick en fuxhingst inatt. Alfas Fazer ska han heta.

Alde har haft födelsekalas
Sedan badade vi,ööh eller somliga av oss ...
På onsdag 9/6 startar Nous Esperons i Eskilstuna.
Idag har vi röntgat ettåringarna.

Alfas Cinderella gick i mål på 19,5g, enligt mig en mycket offensiv styrning då hon tappade 70-80m i starten och kusken kör ifatt dessa meter på en sträcka av 300meter(hur fort gick hon där,1.08?) sen styr man på i andraspår direkt?????
Men om hon tog denna genomköraren bra så blir hon härlig att se framöver!

Alfas Abe Lincoln startar i Kalmar på onsdag 9/6.
På fredag 4/6 debuterar Alfas Cinderella på Axevalla.
I natt kom Magnus hem med vår nya valp, korthåriga vorstehtiken Dixie, 8 veckor gammal.
Så här långt bakom var hon 350 kvar, hon är under C
Champis hann tyvärr inte ända fram efter att ha suttit instängd långt bak i ett långsamt första varv. Hon slutade femma.
Inatt fölade Zelda. Hon fick ett stoföl, säsongens första. Fölet ska heta Alfas Finans och är efter Daguet Rapide.
Alfas Dimitri premieloppade förra veckan. Därmed är alla våra uppfödningar födda -08 premieloppade. Vi har fortfarande 100% premieloppade uppfödningar.
Nya bilder på åringarna är upplada i åringarnas album.
Idag firar vi att världens bästa Alde fyller sju år! Hurra för henne!
Nous Esperons blev fyra i sitt lopp.
Idag var jag hos Zacke och hälsade på "våra" hästar. På bilden syns Alfas da Vinci.
Duktiga Champis var tvåa i V75 idag. Stort tack till familjen Zackrisson som gör ett så fint jobb med henne!
Hillan fick ett hingstföl 1715 idag, fadern Daguet Rapide borde vara stolt!
Storasystern"Champis" ska gratulera med en v75 seger imorgon
Hingstfölet ska troligtvis heta Alfas Farao och är lika vacker som Hillan.
Den 26/5 startar Nous Esperons på Solvalla.
Alfas Cinderella har idag gått godkänt kval på tiden 1.21,4.
På bilden är hon ett år.
Livi Champagne startar i v75-4 på Lördag i ett inte allt för tufft 2640/2660m lopp.
Spännande!
Idag däremot gick det inget vidare för Abbe och Champis i Tingsryd. Galopp för Abbe och Champis knep sistapengen utan att riktigt fått chansen.
Roligare var det att få höra att Hillary Clintons bror Je T'aime har vunnit V75 i Finland på 11,9.
Idag gick Alfas Diamond 22,5 på ett ok sätt!
Ska bli spännande och se vad det blir av denne välstammade herre. Foto från ägaren.

Nous Esperons var struken pga förkylning.
Livi Champagne och Alfas Abe Lincoln startar i Tingsryd den 16/5.
Stella Sund har fått ett hingstföl e:Daguet Rapide i natt.

Ett nytt album som heter portfolio har lagts upp på sidan.

Grattis till Alfas da Vincis ägare, han klarade premieloppet på ett mycket fint sätt idag,1.31.2.
Abbe och champis hade inte turen på sin sida idag.
Abbe togs upp för en gångs skull och kördes snällt men det gick för sakta där framme.
Champis kom inte ner någonstans utan backades sist, 500 kvar chansade Zacke invändigt men fick chansen för sent.
Men vi hade en trevlig kväll på Kalmartravet.
Tack till Jonas i restaurangbokningen som fixade platser!
Nous Esperons startar på Örebro på Tisdag men tyvärr från spår åtta med  autostart
Även Abbe startar i Kalmar på fredag 7/5. Detsamma gäller för Alfas da Vinci som premieloppar.
Hillary Clinton har därmed tre avkommor till start samma dag på samma bana.
Nous Esperons blev första utan pengar i sitt lopp. Dock sänkte hon sitt rekord med en sekund.
Champis startar igen i kalmar på fredag 7/5.
Abbe blev femma från "dödens" med 11.7 första 500 i tredje spår. Godkänt.
Här försöker jag förklara att alla borde ha en Alfahäst.
Påstod att Champis inte var på långt när den bästa från vår gård, men sjutton vad hon leverar varje gång. Hon gör alltid sitt bästa och det räcker långt!
Tack Champis och även Zacke och Annika.
Hela härliga gänget som hjälpte till att fira.
Dessa har Alfas da Vinci att hoppas på i framtiden.(Champis bror)
Om man startar och vinner och samtidigt beställer bord i hästens namn bjuder reasturangen på Champis ööh.. Champagne, trevligt. 
För utnämningen till månadens häst fick vi 500 kr att använda i reasturangen från Kalmartravet och vår hästägarförening.
Folksam gav bort 500kr till hästförsäkring.
Damklubben gav bort ett pannband till hästen.
Tackar för allt.
Hur det gick?
Nous esperons startar på Eskilstuna den 4/5.
Champis startar i Kalmar den 30/4.
Abbe startar den 2/5 i Vaggeryd.
Alfas Diamond -08 går nu enligt rapport 1.26,5 1600m på bra sätt med låg puls.
Nous Esperons blev sjua i sitt lopp efter en kort galopp och sedan ett lopp invändigt utan lucka.
Nous Esperons startar på Solvalla på onsdag i lopp 7 från bricka ett med Kihlström i vagnen.
Jag var och hälsade på Alfas da Vinci idag.
Han kommer att märkas på banan, med sitt utseende om inte annat!
Delilah och Smaragd har åkt till skåne för seminering med Sam Bourbon och Quaker Jet.
Jag tog även en bild på Stella Sunds ettåring efter Flirtin Man, tyvärr i jättedåligt ljus.
Abbe blev tvåa på Jägers.
Champis blev trea i V75 idag.
Nous Esperons tog 40 meter över upploppet och vann lätt på Örebro ikväll.
På bilden är hon en vecka gammal.
Alfas Abe Lincoln startar på Jägersro den 13/4.
Idag hittade vi några ettåringar under en massa päls och lera. Följdaktligen är åringarnas fotoalbum nu uppdaterat.
Även ridhästarnas album har blivit uppdaterat med ett par bilder på saluhästen Mynta.
Champis startar V75 på Mantorp den 10/4.
Alfas Domino premieloppade idag på 1.31.2
Grattis till ägare och tränare!
Alfas Diamond "vann" sitt premielopp på 1.29.6
Stort grattis till ägare och tränare!
Jag pratade just med Koskela Stable, och dom var nöjda med Alfas Dimitri.
Han jobbar runt 1.30 och kan premieloppa när som helst.
Härligt att alla är så nöjda med våra tvååringar!
Nous Esperons startar på örebro den 8e med Kihlström som kusk.
Abbe och Champis siktar på V75 på Mantorp den 10, så där är spikarna klara
Hoppas att oturen med spåren vänder nu!
Alfas Domino går premielopp fredag 2/4 på Umåker.
Nous Esperons blev 5:a efter ett lopp bakifrån och invändigt där luckan kom alltför sent. Hon gick nytt rekord på 1.16,6.
Alfas Diamond går premielopp på Solvalla på onsdag 31/3.
Champis satt fast och blev fyra med krafter kvar. Synd att luckan inte kom, för hon såg pigg och fin ut där hon satt.
Nu har jag kört Champis lopp i badkaret:
Snabb start och Anders lyckas få vinnarhålet bakom In Vivo Face,
Luckan kommer då Jenny ställer sig upp i sulkyn för att få applåder, då rycker Anders luvan på Champis o vinner med 4 längder!

Zacke meddelade idag att nyblivna tvååringen Alfas da Vinci har gått 1.35 på banan. Kul!

Abbe blev två efter ett stentufft lopp. Han var jätteduktig!
Nous Esperons fick backa sig sist och satt fast till slut som 7:a.Champis blev det samma sak för men där kunde hon inte ta något i en snabb avslutning, 6:a.
Champis prövar V75 på Lördag men fick spår 8 bakom bilen, inte kul.
Nous Esperons startar på Solvalla på söndag från spår 9, det ser intressant ut.
Så denna vecka är det start på J,J,S hektiskt
Alfas Abe Lincoln startar på Jägersro den 23/3.
Nous Esperons startar på Solvalla den 18/3 och Livi Champagne startar på Halmstad den 19/3.
Idag har vi hämtat vår nya hund, en blandrastik (därgpudel-jack russel).
Hon ska heta Pippi Kortstrump och är helt bedårande.
Champis har blivit utsedd till månadens häst för februari i Kalmar. Kul!
Champis är struken.
Äntligen fungerar redigeringssidan till vår hemsida igen, efter att ha legat nere i flera dagar.
På torsdag startar Champis på Åby.
Idag har vi roat oss med att skotta snö, bland annat från taken på uteboxarna. Tänk så bra att man slipper gå på gym.
Abbe blev trea idag på 1.16,7.
Idag har vi sålt Märta, men hon kommer att stå kvar hos oss i cirka en månad till.
På fredag startar Abbe i Kalmar. Omslaget till programmet pryds av hans vackra storasyster.


Från och med nu kommer gamla album att hamna i vår photobucket, där de alltså kommer att finnas när de av utrymmesskäl inte längre finns här på hemsidan. Adressen dit är www.photobucket.com/user/alfastuteri och finns också i vår länklista.
Champis hade tyärr ingen lycka i sitt lopp. Först tredjespår genom första sväng, därefter ordentligt fickparkerad på innerspår resten av loppet. Hon gick dock en vettig tid på 15,5.
Nu är fliken "Ridhästar" uppdaterad med en kort presentation av våra nyligen inköpta skäckar. Både sjuåriga Mynta och tvååriga Krusmynta ska vidareutbildas och sedan säljas.
Idag fick vi lite info om våra uppfödningar:
Alfas Ciderella, "Cindy" har jobbat 1.22 full väg som snabbast!
Siktar redan på Stochampionatet
Alfas Diamond jobbar 1.33/1600m på ett bra sätt, tidig!
Det blir spännande att se vad det ska bli av dessa!
Idag har vi bokat lite hingstar!
Vi fick glädjande nog en plats hos Sam Bourbon! Delilah Kemp får den äran att gå till honom i år. Det ska bli jättespännande att se resultatet av den korsningen.
Vi har dessutom bokat Zelda och Stella Sund till Repeat Love, Love Yous yngre helbror.
Enligt J-P Dubois är Repeat Love kapacitetsmässigt minst lika bra som Love You, något han också har börjat visa på tävlingsbanorna. Med tanke på Love Yous framgångar i aveln verkar det ju lovande ...

Kvar att boka hingstar till är då Hillary Clinton och Smaragd Broline.
Chocolate Soup kommer med all säkerhet inte att betäckas i år.
Champis startar i V75-final på Solvalla på lördag.
Nu har vi fått ordning på vår youtubekanal.
Den nya filmen på Champis V75-seger går att se där. (Plus att den naturligtvis går att se här på hemsidan.) Våra gamla filmer på unghästar osv finns bland favoriter på youtubekanalen.
Adressen är www.youtube.com/user/alfastuteri 
Prenumerara på sidan så ser du nya filmer automatiskt!
Klang och jubel i Marhult! Champis vann V75 idag, efter en riktigt snabb spurt. Hon passade också på att passera halvmiljonen i insprungna pengar.
Abbe var tyvärr nog sjuk och stannade i sitt lopp.
I dagens Travronden kan man under rubriken "Hetast just nu" läsa följande om vårt fölsto Hillary Clinton: "Med två avkommor till start på V75 på lördag, Livi Champagne (V75-2) och Alfas Abe Lincoln (V75-4) har Hillary Clinton all anledning att vara stolt."
Alfas Abe Lincoln och Livi Champagne är båda anmälda till V75 6/2.
Vi håller både tummar och tår!

Magnus kom hem från sin Prix d'Amériqueresa. Läs under rubriken Frankrike 2010, samt se bilder under rubriken P d'A 2010 album.

Nu har vi skapat vår egen youtubekanal. För tillfället ligger bara en film där, men fler kommer så småningom. Tanken är att alla hästrelaterade filmer vi gör ska ligga där, men bara de nyaste kommer att ligga här på hemsidan av utrymmesskäl.
Adressen är www.youtube.com/user/alfastuteri
En klickbar länk ligger överst i vår länksamling.

Abbe blev tvåa på nya rekordet 1.15,3 efter en ganska tuff resa.
Champis startar på Jägers i V65-6, DD 2 på söndag, men tyvärr från spår 8.
Vi får hoppas på en bra placering, själv får man väl spika.
Abbe startar imorgon på Jägers V65. Kanske kan han vara en riktig fidus, felfri vinner han igen....
Alfas Abe Lincoln startar på Jägersro 26/1.
Alfas Abe Lincoln vann överlägset med nästan 100meter till tvåan på 1.16,9 på Jägersro.
Fredag den 15/1 startar Alfas Bling Bling på Bergsåker.
Jag måste ju berätta att efter denna värmning gick pulsen upp. Hon har nog aldrig varit så här pigg i en värmning!
Livi Champagne blev tvåa i V75 idag!
Alfas Bling Bling var trea på Bergsåker och tjänade 7500.
Livi Champagne startar V75 i Kalmar imorgon 9/1.
Alfas Abe Lincoln startar på Jägerso på tisdag 12/1.
Alfas Bling Bling fick 5000kr för sin fjärdeplats

Årets andra start blir på v75
Champis startar från bricka ett i klass 1 på Kalmar, vi har bokat bord för att kunna fira.

Nu har vi firat jul och fått se alfas Bling Bling på bergsåker .
Han blev "bara" sexa men såg skitfin ut, ett par starter i kroppen så blir det säkert bra.
Champis laddar för v75 på hemmaplan den 9/1
Abbe ska väl hitta formen sen ska han ut på segertåg(hoppas vi).
Da Vinci tränar på, även han hos Zacke.
Det börjar bli dags att bestämma hingst till våra ston, Repeat Love,In Dix Huit, So Lovely Girl,Kesaco Phedo,Coktail Jet,Quaro mm, oj detta blir inte lätt.
Men KUL.
Gott Nytt År
Idag har vi 4 timmars semester, vi ska använda dessa timmar till att åka till Kalmar och se abbe vinna eller iallafall gå felfritt, hoppas hoppas.
Sköter han sig så vinner han v65 2 i KR, så spika på ett litet system.
På måndag startar champis på Mantorps v65, hoppas hon har nytta av krafterna hon sparade i lördagens v75 då hon satt fast med allt och hade troligen vunnit med fritt.
En jättebra spik till 15%
Dock körde Zacke perfekt senast då hon annars varit tvungen att gå på i tredje redan varvet kvaroch det klarar hon inte i v75.
Det är jobbigt att vara uppfödare, när man vill vara på plats när hästarna vinner,
men klart mycket bättre än om dom inte startat.
På söndag träffar da Vinci gänget Zacke, hoppas dom blir nöjda och köper Alfas da Vinci,  men jag tror dom kan få riktigt kul med da Vinci.
På Lördag startar Livi Champagne i v75 på Jägersro, vi är optimistiska!
Håller även en tumme för Jullex Dante i upfödningslöpningen
Vi får väl hoppas på en dubbel Marhult igen......
Livi Champagne startar i final i Diamantstoet på Jägersro den 17/11.
Nous esperons startar på Solvalla 18/11.
Alfas Abe Lincoln startar i Kalmar 20/11.

Chocolate Soup anlände från Danmark idag.
Champis blev tvåa i Kalmar.
Nous Esperons startar på Solvalla den 11/11.
Champis startar igen på fredag 6/11 på Kalmar i kval till Diamantstoet.
Hemsidan är uppdaterad och en ny rubrik har lagts till: Köpa tävlingsrätt.
Du som är intresserad av att köpa något av årets stoföl till rabatterat pris mot att vi får behålla avelsrätten är välkommen att höra av dig till oss!
Livi Champagne vann på 1.13,8 i Kalmar.
Vi kom på idag att vi glömt att nämna att Stella Sunds äldsta avkomma, Ögonsten Blou gick godkänt premielopp 6/7.
Livi Champagne startar i Kalmar den 30/10.
Vår uppfödning Nous Esperons blev tvåa i Eskilstuna idag.
Abbe var inte fräsh, kommer att behandlas innan det är dags för start igen.
Champis blodprov visar att hon har haft en infektion i kroppen men är nu på bättringsvägen.
Champis var tyvärr inte på topp i sin start. Nu blir det utredning innan eventuella starter. Kanske är det dags för vinterträning för hennes del.
På fredag 23/10 startar Abbe i Kalmar och vår uppfördning Nous Esperons startar i Eskilstuna på måndag 26/10.
Alfas da Vinci har blivit filmad idag. Filmen har en egen rubrik i menyraden. Ett nytt foto i åringarnas album blev det också.
Champis startar i Diamantstoet på Mantorp.
På måndag den 19/10 startar Champis i Diamantstoet på Mantorp.
Abbe slog på en galopp och slutade 6:a.
Den 13/10 startar Alfas Abe Lincoln på Jägersro.
Idag har Idun fyllt två år!
Champis tävlade på Åby och blev femma i Diamantstoet på 15,9.
Hon är nu Wall Street Banker näst vinstrikaste stoavkomma.
Hillary Clintons avkomma Aisling har gått godkänt premielopp. Därmed har vi fortfarande 100% premieloppade uppfödningar. På bilden Aisling som åring.
Alfas Dimitri såldes på Kriterieauktionen för 180 000kr.
Livi Champagne är anmäld till Diamantstoet på Åby den 8 oktober. Hon går från spår 1.
Idag var Abbe ute i prolopp, vinst på 15.8
Vår uppfödning Aisling är anmäld till premielopp den 5 oktober. På bilden syns Aisling vid inkörning.
Idag har vi tagit nya bilder på Alfas da Vinci.
Champis vann i Kalmar idag igen!
Alfas Abe Lincoln blev tvåa i Tingsryd.
Idag vann Champis på Kalmars V64 och passade på att slå banrekordet!
Hennes lillebror Alfas da Vinci är fortfarande till salu!
Idag har vi gjort en film på Alfas Dimitri, som du kan se här på sidan.
Vi har också konstaterat att Hillary Clinton har tre avkommor till start inom en vecka:
Imorgon fredag startar Livi Champagne i Kalmar. På söndag startar Alfas Abe Lincoln i Tingsryd och på onsdag startar Nous Esperons på Solvalla. Kan det vara ett rekord?
På bilden syns Hillans åring, Alfas da Vinci.
Idag har vi hämtat hem lite hästar från betet.
Nu är det bara tre hästar som ska gå kvar på betet ett tag till.
Champis fick ett tufft lopp i dödens efter galopp och räckte inte till slut.
På lördag startar Champis i v75 på jägersro.
Vi tycker hon har platschans om hon får sin resa.
Men vi hoppas på seger......
Vi säljer Alfas Dimitri på Kriterieauktionen. Han går ut först på fredagen som nr 177.
Alfas Curtain har gått godkänt premielopp på tiden 1.30,0. Grattis till ägarna!
På bilden är han ett år.
Champis blev tvåa idag i Halmstad. Förlorade med ett halvt huvud.
Den årliga tvätten av stallet har vi haft idag. Uteboxarna har dock inte hunnits med, så det får bli en annan dag.
Alfas Domino har åkt till sin nya ägare., och Alde har blivit så stor att hon har börjat F-klass!
Vår uppfödning Nous Esperons u: Hillary Clinton e: Rite On Line var trea idag i Eskilstuna.
På bilden Nous Esperons som föl.
Delilah och hennes föl Alfas Etoile kom hem från Danmark idag. Etoile har vuxit och blivit en stor och rejäl dam.
Alfas Cinderella har klarat sitt premielopp idag på tiden 1.30,8.
Vi gratulerar ägarna Åke och Catrin!
På bilden är hon ett år. (Óch mycket lik lillebror på bilden under!)
Alfas Domino är såld.
Knattelägrets andra och sista dag idag. Ett gäng nöjda och trötta ungar blev resultatet!
Vårt ridläger för Alde och hennes kompisar började idag. Tjejerna har haft jättekul och somnar nog ovaggade ikväll.
Idag har Champis och Abbe åkt till Tommy Zachrisson för att stå där ett tag.
Abbe för att han behöver gå många jobb på bana med sällskap, så att vi får bukt på hans galopperande.
Champis fick följa med, så passar vi på att lägga tiden på lite annat nu då vi blir utan starthästar ett tag.
Abbe galopperade tyvärr bort sig på Valla idag. Han var annars betydligt lugnare än förra gången, men hoppade direkt när hästen invändigt om honom hoppade.
Champis satt fast, blev femma med en massa krafter kvar.
Vi startar Abbe och Champis på Valla på onsdag. Abbe möter tufft motstånd men har bra chans att vinna felfri till 20 ggr (men galopprisken är stor).
Champis har tyvärr fått spår 10. 

Chocolate Soup är idag konstaterat dräktig med Daguet Rapide.
Idag har Smaragd äntligen fölat.
Hon fick ett vackert stoföl som ska heta Alfas Emerald.
Alfas da Vinci har idag varit med på Stochampionatsauktionen.
Tyvärr visade sig priserna där vara lika usla i år som ifjol, så vi valde att ropa honom åter för 50' och ta med honom hem igen.
Hillan och Evita är nu hemma från Danmark igen. Evita har vuxit en hel del och är ännu vackrare än när de åkte.
Hillary Clinton är konstaterat dräktig med Daguet Rapide.
Champis har startat i Karlshamn idag och blev trea.
Zelda är konstaterad dräktig med Daguet Rapide.

Domino fick komma hem från betet ett par timmar för puts och fotografering idag. Resultatet finns i åringarnas album.

Stella Sund är konstaterat dräktig med Daguet Rapide.
Abbe har startat i Kalmar idag och blev fyra.

Alfas da Vinci har idag blivit besiktigad och röntgad ua inför auktionen.

Idag har Alde åkt på semester utan övriga familjen. Hon ska med mormor och Bäng-Olle, först till Stockholm och roa sig, sedan vidare upp till Hälsingland och umgås med släkten.

Champis startade i Halmstad idag.
Hon gick 14.8 och knep sistapengen. Motståndet visade sig vara en aning för tufft för henne, men vi är jättenöjda med hennes insats.
Idag har vi haft kalas för Alde med en My Little Pony-tårta. Vi har också fått hem fem stycken små Faverollekycklingar. En tupp och fyra hönor.
Idag har Hillary Clinton och Evita åkt till Danmark så att Hillary kan semineras om med Daguet Rapide.
Söta lilla shettisen Märta har beslutat sig för att adoptera Etta Extra.
Idag har vi beslutat att ge upp försöken att få en fungerande amma åt Etta Extra. Hon får gå med flocken och bli uppfödd på mjölkersättning.
Idag har Magnus varit och hämtat upp vårt nya fölsto Stella Sund och kört henne till stationen i Danmark där hon ska semineras med Daguet Rapide.
Han passade samtidigt på att inspektera vårt andra nya fölsto, Chocolate Soup.
Idag har vi varit tvugna att ta bort Jalusie.
Wille's Puzzel har anlänt ikväll, för att vi ska se om hon accepterar att vara amma åt Alfas Etta Extra.

R.I.P. Jalusie
Idag har vi varit i Kalmar och startat. Champis var duktig efter tappstart, hon var sist 400kvar, gick på i 4e spår och räckte inte.
Abbe var klart godkänd efter tredje spår sista 1200 så blev han 2:a.
Nu kommer vi igen den 17/6

Imorse blev det tillökning i stallet, då Hillary Clinton fick ett stoföl efter Daguet Rapide. Som vanligt fick Hillan ett snyggt föl!
Alfas Abe Lincoln aka "Abbe" vann en lätt seger i Kalmar idag.
Zelda konstateras vara icke dräktig, vilket var lika bra. Det ger oss möjligheten att byta hingst. Därmed går hon till Daguet Rapide.
Alde fyller sex år!
Champis startade V75 idag. Tyvärr tröttnade hon till slut efter att ha varit ute i fjärdespår och sprungit. Vi är dock nöjda med hennes insats.
Abbe har idag gått godkänt kvallopp.
Idag bestämde vi oss för att satsa vidare.
Fyra platser till Daguet Rapide är bokade...saknar ett sto....
Jalusie har fölat idag, nio dagar över tiden. Det blev ett svart stoföl med stjärn och fyra vita fötter.


Champis startade V65 i Kalmar idag. Hon var målfototvåa till 68 gånger pengarna.
Nästa start blir V75 på Solvalla 090523, även denna gång med Marcus Savin i sulkyn.
Abbe kvalar 090522. Joakim Lövgren ska köra honom.

Idag gick abbe provlopp. Han vann på 18,6 och startar snart.
Idag såldes Alfas Diamond till en bra köpare. Han skall ner till Silvåkra Gård för sommarbete. Lycka till önskar vi den nye ägaren!
Igår var vi på Jägers med Champis. Ingen lycka, satt sist 300 kvar och trots en snabb avslutning gick det inte.
Hon startar igen på Kalmar den 15e.
Idag gick Abbe provlopp i Kalmar och det gick bra.
Han skötte sig i alla provstarter och var jättefin. Det är bara så tråkigt att dom kör 1.26 första tusen, sen 1.15 sista biten! MÅLFOTO!!!
1.09 sista 300, 1.19.9 2100m
Idag kläcktes vår första kyckling,den är av rasen Faverolle och enligt Idun skall den heta ÄGG
Haltfrie Domino har varit på återbesök och har nu blivit utsläppt i vanlig hage igen.
Idag bokades Love You till Delilah Kemp

Imorgon är det friröntgen på ettårshingstarna. (Hoppas, hoppas.)
Idag har Abbe gått snabbjobb på banan och testat om Virres spöträning funkat.
Det funkade bra. Tidigare har han blivit orolig och slagit ihop då man petat på honom.
Idag öppnade han lugnt o fint 18 första tusen. 800 kvar petade jag två gånger på honom med spöt och avslutade 13 sista biten på ett lungt sätt 16,2 full väg.
Detta med "fulla linor" i mål.
Nu ska vi bara gnugga honom i ett par provlopp så han slappnar av i lopp, start i månadskiftet maj-juni.
Ps lillebrorsan är till salu.   (Orlando Vici)
Idag har vi börjat med vårbruket.
Märrarna är släppta på gräs, vilket uppskattades.
Vi har också valt namn till Delilahs föl. Hon ska heta Alfas Etoile.
Delilah verkar redan betydligt bättre i sina hovar. Vi hoppas att hon fortsätter att förbättras i den här takten.
Zelda är seminerad med Clerk Magistrate.
Nu på morgonen har vi haft veterinären ute till Delilah, som av allt att döma har drabbats av förlossningsfång. Hon står nu under behandling och vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Champis startade på Kalmar. Det blev en femteplats men hon gick nytt rekord: 1.15.2 am
Inatt kom  Delilahs efterlängtade föl. Delilah är en jätteduktig förstagångs mamma, som tar väl hand om den lilla. Ett litet fuxsto blev det. Vad hon ska heta är ännu inte bestämt. Hon är väldigt pigg och alert, ett riktigt skolboksexemplar!


Abbe har varit i Kalmar idag, och gått provlopp. Han skötte sig bra och äntligen börjar det närma sig start igen för honom.


R.I.P. Rickard Alderborg, som tragiskt gick bort idag. Våra tankar går till Rickards familj.
Delilah har ännu inte fölat. Står nu i hagen och kläcker bra idéer.
Inga föl inatt heller